Dios Pite - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Dios Pite

Dios Pite

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: Pentru foi: 300 g făină, 200 g margarină, 3 linguri smântână, 1 ou, coajă de lămâie, 3 linguri zahăr pudră.
Pentru cremă: 7 gălbenuşuri, 7 albuşuri, 1/4 kg zahăr tos, 1/4 kg nucă măcinată, coajă de lamâie sau 1 pachet zahăr vanilat.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Foile: Se freacă margarina cu jumătate din cantitatea de făină (adică 150 g). Separat, se amestecă smântâna, oul, zahărul şi coajă de lămâie şi se încorporează în margarină cu făină, adăugându-se şi cele 150 g de făină rămase.

Se răstoarnă compoziţia pe planşetă şi se frământă un aluat potrivit (nu prea tare). Se împarte în două şi se întind două foi.

Crema: Se freacă spumă gălbenuşurile cu 2/3 din zahăr şi se bat albuşurile cu zahărul rămas. Se amestecă gălbenuşurile cu nuca, apoi se încorporează albuşurile bătute, amestecând uşor. Se adaugă coaja de lămâie (sau zahărul vanilat).

Se aşează prima foaie în tavă, se unge foaia cu crema şi apoi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Se coace la foc potrivit.

Se scoate din cuptor şi, când s-a răcit puţin, se pudrează cu zahăr.
4.158 vizualizări
436 tipăriri
5 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
4. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
7. Pate rapid de somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Pate imitat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Gogoşi pripite dulci (Dulciuri > Gogoşi)
10. Gogoşi pripite (fără drojdie) (Dulciuri > Gogoşi)
11. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
12. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Minipateuri cu crenvuşti (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Găluşte dospite cu magiun de prune (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Pate ţărănesc de porc cu praz (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Pateuri hamburgheze (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Pate de ficat cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Şuncă cu pate în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Pastă de pate vegetal (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Pate de ficăţei de pui cu ou (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Pate de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Pate din carne de iepure în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Pateuri cu carne de viţel (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Cremă cu ouă şi pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Pateuri aperitiv (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Pateuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.