Creier pane - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu organe » Creier pane

Creier pane

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 750 g creier de porc sau viţel, 2 ouă, 2 linguri de făină, 2 linguri de pesmet, sare, piper, ulei pentru prăjit.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se spală creierul şi se pune în apă cu puţină sare să fiarbă la foc mic. Se fierbe în aproximativ 20 min. Se formează spumă care se îndepărtează cu o spumieră. Se scoate şi se lasă să se răcească, cât să puteţi să-l manevraţi. Umblaţi cu atenţie, se rupe foarte uşor.

Se bat ouăle şi se amestecă cu făina, pesmetul şi puţin piper. Amestecul trebuie să fie un pic mai gros ca aluatul de clătite. Se dă creierul prin acest amestec şi se pune la prăjit în uleiul încins. Se prăjeşte pe ambele feţe până se rumeneşte frumos.

Se poate servi cu cartofi natur şi salată de varză cu mărar.
28.715 vizualizări
1.217 tipăriri
16 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Jumări cu creier (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Rulouri cu şuncă şi creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Sufleu de creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată de creier imitaţie de icre negre (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Ruladă de caş cu creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Salată de creier de viţel (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Calamar pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Tartine cu creier (Aperitive > Sandviciuri)
13. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
14. Ficat pane cu sote de mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
16. Piept de curcan pane (Mâncăruri > Fripturi)
17. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
19. Ciuperci umplute cu creier (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Cornete cu creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Creier în aspic (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Crochete de creier şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Cremă de creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Caşcaval pane în făină şi pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Budincă de creier cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Omletă cu creier (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Peşte pane în ou şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
30. Grătare de porc pane cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.