Coq au vin (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne » Coq au vin (I)

Coq au vin (I)

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 cocos de cel putin 2 kg, 180 g costita (de preferinta nu afumata, ci in saramura), 20 de capatini de arpagic, 4 echalote (se poate inlocui cu arpagic tocat), 2 linguri de unt, 3 linguri de faina, 1 paharel de cognac, 1 sticla de vin rosu, 200 g ciuperci (cele mai bune sint zbirciogii, dar se face si cu alte soiuri), 1 catel de usturoi, 1 lingurita de zahar, o ramurica de cimbru, o foaie de dafin, sare, piper, nucsoara, patrunjel.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se taie cocosul in bucati. Se taie costita in feliute care se prajesc intr-o cratita, fara alt corp gras la foc mic, impreuna cu arpagigul. Cind s-au rumenit, se scot cu o spumiera si se pun bucatile de cocosh. Se lasa sa se rumeneasca la foc mic. Se stropeste cu cognac si se flambeaza. Se adauga echalotele, cimbrul, foaia de dafin, usturoiul si ciupercile. Se acopera si se lasa la foc mic 20 min. In acest timp, se pune costita in alta cratita se reincalzeste si se inmoaie cu trei sferturi din sticla de vin. Daca folositi costita afumata, opariti-o 2 min. Se mareste focul, iar cind vinul da in clocot, se varsa peste cocos. Se adauga vin pina se acopera bucatile de carne. Se adauga sare, piper, zahar, nucsoara. Se adauga arpagicul, se acopera din nou si se lasa 30 min la foc mic. Ïn acest timp se malaxeaza untul cu faina. Se da cratita la o parte si se adauga untul, se amesteca, se repune pe foc si se mai da un clocot.
Se presara cu patrunjel tocat. Se serveste acompaniat de cartofi fierti sau prajiti inabusit. Mincarea e mai buna a doua zi, reincalzita.
11.122 vizualizări
834 tipăriri
5 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
6. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
7. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
8. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
10. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Vin de porumbe, agrişe, afine, coarne, mure (Băuturi > Băuturi cu vin)
14. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Ochiuri româneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Ochiuri româneşti cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
22. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
23. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
25. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.