Clătite cu marmeladă sau dulceaţă - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Clătite » Clătite cu marmeladă sau dulceaţă

Clătite cu marmeladă sau dulceaţă

Ingrediente: Clătite, marmeladă, dulceaţă, 3-4 linguri alcool pur.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: După ce toate clătitele au fost coapte, păstrate calde pe apă fierbinte, se ung cu marmeladă sau dulceaţă şi se împăturesc în patru. Ca să nu curgă umplutura cînd se încălzesc, se vor împacheta ca sarmalele şi se vor păstra la cald acoperite, pînă cînd se servesc. Clătitele împăturite în patru se pot flamba la masă. Pe o farfurie întinsă se aşează patru clătite împăturite, cu vîrful spre centrul farfuriei, ca şi cum ar fi o singură clătită rotundă. Se presară cu zahăr tos (o linguriţă cu vîrf) şi se stropesc bine cu 3-4 linguri de alcool pur. Chiar la masă, se aprinde alcoolul (dacă se poate cu lumina stinsă în cameră) care, arzînd, va carameliza zahărul şi va da un gust plăcut clătitelor.
4.525 vizualizări
625 tipăriri
6 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Dulceaţă de ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Crutoane cu ulei cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Mere coapte cu dulceaţă (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Fileuri de mihalţ sau de somotei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Clătite umplute cu cârnaţi (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Clătite cu iaurt şi icre Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Clătite chinezeşti cu piept de raţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
20. Gogoşi cu dulceaţă (Crafle) (Dulciuri > Gogoşi)
21. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci)
22. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
23. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Fileuri de cod sau şalău cu alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Dulceaţă de vişine (Conserve de fructe > Dulceaţă)
26. Clătite americane (Dulciuri > Clătite)
27. Dulceaţă de struguri (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
28. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Sufleu de vişine sau cireşe (Dulciuri > Creme)
30. Clătite cu urdă (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.