Gogoşi cu dulceaţă (Crafle) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Gogoşi » Gogoşi cu dulceaţă (Crafle)

Gogoşi cu dulceaţă (Crafle)

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g faina, 50 g zahar, 50 g unt, 2 oua intregi (sau 4 galbenusuri), 30 g drojdie, apox. o cana lapte (cat cere faina), 1/2 lingurita sare, vanilie, coaja de lamaie si portocala.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se inmoaie drojdia cu putin lapte cald, se presara faina deasupra si se lasa la cald sa dospeasca. Separat, in vasul in care se framanta aluatul, se bat ouale (sau galbenusurile) cu sarea si apoi cu zaharul.
Se pune plamadeala, se omogenizeaza si se adauga, alternativ, lapte si faina. Coca trebuie sa fie moale, insa bine framantata (lapte se pune cat cere faina). Cand se desprinde aluatul de pe mana, se adauga untul topit caldut, framantand in continuare. Se lasa sa cresca pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut, se framanta din nou - ca sa dea inapoi - si se imparte in doua. Se intinde o foaie de 1/2 cm. Pe jumatate de foaie se fac ronduri (cu o forma sau un pahar mare) fara sa se taie aluatul. Se pune in mijloc umplutura (ciocolata de menaj, dulceata sau gem).
Din cealalta jumatate de foaie se taie rondele care se aseaza peste cele dintai si se apasa imprejur cu degetul sa se lipeasca (sa nu aiba faina intre ele). Se taie din nou cu aceeasi forma, patrunzand complet aluatul.
Se lasa sa mai cresca aproximativ 1/2 h. Se pun la copt intr-o cratita cu ulei incins. Focul nu trebuie sa fie prea tare pentru a nu se arde uleiul.
Se trec gogosile prin zahar pudra sau zahar vanilat, iar apoi prin scortisoara.
7.759 vizualizări
745 tipăriri
6 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Gogoşari în oţet cu muştar (Conserve din legume, murături > Murături simple)
3. Salată de crudităţi cu ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Dulceaţă de ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Salată chinezească cu gogoşari, castraveţi şi conopidă (Salate > Salate de legume)
6. Salată de gogoşari copţi (Salate > Salate de legume)
7. Mere coapte cu dulceaţă (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Gogoşari cu ghebe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
9. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Gogoşi din aluat pripit (Dulciuri > Gogoşi)
11. Gogoşi de vin (Dulciuri > Gogoşi)
12. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
13. Gogoşi pripite dulci (Dulciuri > Gogoşi)
14. Gogoşi greceşti (Dulciuri > Gogoşi)
15. Gogoşi (Dulciuri > Gogoşi)
16. Gogoşi cu iaurt (Dulciuri > Gogoşi)
17. Gogoşi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
18. Gogoşi pripite (fără drojdie) (Dulciuri > Gogoşi)
19. Gogoşi americane (Dulciuri > Gogoşi)
20. Gogoşi de cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
21. Gogoşi cu brânză (Dulciuri > Gogoşi)
22. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
23. Gogoşi cu dovlecei (Dulciuri > Gogoşi)
24. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci)
25. Dulceaţă de vişine (Conserve de fructe > Dulceaţă)
26. Dulceaţă de struguri (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
27. Dulceaţă de zmeură (Conserve de fructe > Dulceaţă)
28. Gogoşi de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Pizza cu parizer, caşcaval şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.