Ciuperci cu creveţi şi cuş-cuş - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Ciuperci cu creveţi şi cuş-cuş

Ciuperci cu creveţi şi cuş-cuş

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg ciuperci, 500 g creveţi decorticaţi, 200 g cuş-cuş, 1 ardei gras roşu, 2 căţei usturoi, 300 ml vin alb, 2 cuişoare, susan, 1 legătură de ceapă verde, ghimbir ras, pătrunjel, sare, piper, ulei de măsline, sos de soia, suc de lămîie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Cuş-cuş-ul se opăreşte cu apă fiartă, se amestecă bine cu sare şi piper după gust, ardeiul gras tăiat în cubuleţe şi seminţele de susan. Se adaugă o lingură de ulei, pătrunjel tocat, se amestecă şi se ţine acoperit.
Creveţii se spală, se pun într-o oală cu un litru de apă, vinul alb, boabele de piper şi cuişoarele.
Se lasă la fiert timp de 5-10 minute, se scot şi se pun într-o strecurătoare.
Se încing două linguri de ulei într-o tigaie, se adaugă ustu­roiul şi ceapa tocate mărunt, o linguriţă de ghimbir, o linguriţă de seminţe de susan şi creveţii.
Se călesc timp de cinci minute amestecînd încontinuu ca să nu se ardă legumele. Ciupercile se curăţă, se spală şi se scurg de apă.
Se umplu cu amestecul de cuşcuş, se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi se introduc în cuptor. Se ţin zece minute, se scot, iar deasupra se aşează creveţii prăjiţi.
Se servesc fierbinţi, stropite cu sos de soia sau suc de lămîie.
3.958 vizualizări
722 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
10. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
11. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
13. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
14. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
16. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
17. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
20. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
27. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Avocado cu creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.