Ciulama de găină, gâscă, curcan, viţel, iepure domestic - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne » Ciulama de găină, gâscă, curcan, viţel, iepure domestic

Ciulama de găină, gâscă, curcan, viţel, iepure domestic

Ingrediente: 300 g carne, 40 g faina, 30-50 g unt sau untdelemn, 500-600 ml supa in care a fiert carnea cu zarzavat, 100 ml smintina sau lapte, patrunjel, Vegeta, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Carnea se fierbe in circa 1 1/2 l apa clocotita, ca sa se coaguleze repede la suprafata si sa ramina sucul in ea, adaugindu-se imediat zarzavat de supa (morcov, telina, patrunjel, o ceapa alba) si o lingurita rasa de sare. In oala obisnuita sau in oala sub presiune, zarzavatul fierbe impreuna cu carnea. Cind carnea este fiarta, se strecoara supa necesara. Intr-o cratita, faina se infierbinta cu untul topit sau cu untdelemnul la foc mic (nu direct pe flacara) numai un minut (fara sa se rumeneasca), stingindu-se apoi cu supa fierbinte, adaugata de 2 ori si amestecind de fiecare data pina cind se desfac toate cocoloasele formate. Se pot inlocui circa 100 ml supa cu lapte, ca sosul sa fie mai alb. Pentru gust mai bun se adauga 1/2 lingurita cu Vegeta care si sareaza. Sosul trebuie sa aiba consistenta unei smintini (care curge), la nevoie se dilueaza cu lapte sau supa si, dupa ce a fiert citeva clocote, cratita se ia de pe foc. Daca nu s-a pus lapte, se amesteca imediat cu smintina frecata cu o lingura de apa rece, potrivindu-se gustul cu sare. Carnea taiata in bucati (daca este de pasare) sau in felii se adauga in sos. Ciulamaua fierbinte se presara cu patrunjel si se serveste cu mamaliguta calda. Ciulamaua din carne de vitel, miel, iepure domestic tinar se pregateste la fel, insa cind este luata de pe foc, se acreste dupa gust cu zeama sau sare de lamiie si pentru aroma i se adauga tarhon. Se serveste cu garnitura de orez, piure de cartofi sau cu galuste pentru papricas.
14.447 vizualizări
640 tipăriri
4 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Ciulama de ciuperci cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Ciulama de lobodă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Ciulama de ciuperci ca la Putna (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ciulama de pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pate din carne de iepure în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Ciulama de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ciulama de pasăre cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Friptură de iepure înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
10. Muşchi de iepure cu smântână (Mâncăruri > Fripturi)
11. Mâncare rece de iepure cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Iepure împănat la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
13. Iepure cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Iepure cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Sote de iepure vînătoresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
16. Ciulama de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ciulama de miel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Rasol de iepure împănat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
21. Iepure cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Papricaş de iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ciulama de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Pasteta de iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Friptură de iepure (Mâncăruri > Fripturi)
29. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.