Friptură de iepure înăbuşită - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu vânat » Friptură de iepure înăbuşită

Friptură de iepure înăbuşită

Ingrediente: Pentru 10 kg carne de iepure: 50 g usturoi, 500 g slanina, 100 ml ulei, 400 ml vin rosu, 4 foi de dafin, sare, piper, dupa gust.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Vanatul trebuie lasat citeva zile la fezandat pentru fragezire. In cazul in care vanatuI este tanar, se pune la fezandat numai 2-3 ore. Carnea se curata, se sterge (nu se spala) şi se transeaza in bucati, dupa cum urmeaza: pentru friptura - pulpele si muschii spatelui, pentru mincare - pulpele din fata (spete). Pasarile salbatice mari: rata, gisca, cocorul, lisita; se taie in sferturi. Se sareaza vinatul, se pune intr-un vas si se adauga toate componentele (ceapa curatata si taiata inele, teilna curatata, spalata si taiata felii subtiri. Se amesteca toate componentele cu carnea, se acopera si se lasa la marinat 2-3 ore, la loc racoros sau se tine la frigider 2 - 3 zile, in functie de timpul pregatirii. Prin fezandare carnea de vinat devine mai frageda, capata un gust si un miros mai placut. Cand se scoate din bait, se scurge de zeama care s-a format. Carnea pentru friptura se impaneaza cu slanina si cu catei de usturoi. Baitul se strecoara si se adauga in mincare, cu care se fierbe 5 - 6 minute, se condimenteaza cu piper si sare, apoi se pune intr-o cratita cu grasime si adaos de apa. Se acopera si se inabusa pana este bine patrunsa. In timpul inabusirii se amesteca, si se mai adauga vinul, iar spre sfirsit zeama si toate componentele de la macerare, dupa care se mai fierbe 10-15 minute. Cand este gata, se pastreaza in vasul de inabusire pina la servire. Se portioneaza si se aşeaza pe un platou incalzit, insotita de diferite garnituri: orez, macaroane, galuste, piure de cartofi etc.
Sosul din tava se strecoara si se serveste separat in sosiere.
14.180 vizualizări
687 tipăriri
4 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Friptură de porc cu cireşe (Mâncăruri > Fripturi)
4. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
5. Friptură de miel cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
6. Friptură de raţă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
7. Friptură de pui marinat în muştar (Mâncăruri > Fripturi)
8. Friptură de pui la grătar în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
9. Friptură înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
10. Friptură de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
11. Friptură de porc cu vin la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
12. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
14. Friptură de căprioară cu sos Cumberland (Mâncăruri > Fripturi)
15. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi)
16. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
17. Friptură cu prune (Mâncăruri > Fripturi)
18. Friptură ucraineană cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pate din carne de iepure în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Limbă înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
22. Friptură de porc la tavă cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi)
23. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
24. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
25. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
26. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
27. Friptură de porc marinărească (Mâncăruri > Fripturi)
28. Friptură de porc la tavă cu varză călită (Mâncăruri > Fripturi)
29. Friptură de porc la tavă cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
30. Friptură de miel la tavă (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.