Friptură de căprioară cu sos Cumberland - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Fripturi » Friptură de căprioară cu sos Cumberland

Friptură de căprioară cu sos Cumberland

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg pulpă de căprioară, 100 g slănină afumată, 100 g unt, 200 g marmeladă de coacăze, 300 g portocale, 300 g lămîie, 25 g muştar, 100 ml vin alb, 25 ml oţet, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: După ce a fost marinată, carnea de căprioară se şterge cu un ştergar, se împănează cu slănină, se freacă cu sare, se unge cu unt şi se aşează într-o tavă cu restul de unt, se dă tava la cuptor şi se frige, stropindu-se din cînd în cînd cu sosul formal în tavă. Cînd este gata, se scoate din cuptor, se taie felii şi se lasă să se răcească.
Sosul Cumberland: se curăţa portocalele şi lămîile de coajă. Marmelada, muştarul, vinul, oţetul şi circa 6 g sare se fierb la foc domol. Se storc lămîile şi portocalele şi se adaugă zeama în sos, se mai dă în clocot şi se pasează sosul. Coaja de la o lămîie se taie julien, se fierbe circa 20 min., se scurge apa şi se adaugă coaja la sos.
La servit, la fiecare porţie se pun două felii de carne şi cîte 1-2 linguri sos Cumberland.
Se serveşte cu pire de mere.
Pentru friptura de căprioară, se poate folosi şi sos de smîntînă pentru vînat.
6.854 vizualizări
801 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
6. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
7. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
10. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
12. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
18. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
21. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Friptură de porc cu cireşe (Mâncăruri > Fripturi)
23. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
24. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
25. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
26. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
27. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
28. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Salată de peşte cu sos de muştar (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.