Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Fripturi » Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez

Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 piept de pui, 150 g costiţă afumată, 1 ceaşcă de orez, 5 roşii, 2 gogoşari, 1 ceapă, 1 ardei galben, 1 linguriţă condiment, 1 lingură pastă de roşii, 1 linguriţă zahăr, ulei, sare, piper, busuioc, cimbru, 1 legătură pătrunjel.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi pe care le prăjeşti în ulei încins, apoi le scoţi pe un şerveţel ca să se scurgă uleiul în plus. Tai felii costiţa şi o prăjeşti în uleiul rămas, apoi o scoţi pe aceeaşi farfurie şi le laşi deoparte. Pregăteşti garnitura de orez: cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti puţin în ulei, adaugi ardeiul şi gogoşarii tăiaţi fideluţă şi o ceaşcă de apă şi laşi să fiarbă înăbuşit 10 minute. Adaugi orezul spălat şi 3 ceşti de supă preparată din condiment, pui cratiţei capac şi dai totul la cuptor pentru 20-25 de minute. Cât timp fierbe orezul, opăreşti roşiile, le tai mărunt, le căleşti în ulei, apoi adaugi pasta de roşii, zahărul, potriveşti de sare, piper, cimbru şi busuioc şi fierbi sosul încă 10 minute. După ce a fiert sosul, adaugi carnea şi costiţa prăjite, presari verdeaţa şi-l dai deoparte.
Aduci la masă friptura de pui cu sos, costiţă şi garnitura de orez, iar alături se pot scoate şi murături de vară.
14.094 vizualizări
1.108 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
11. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
12. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
14. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
18. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
20. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
21. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
26. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
28. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
29. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.