Mâncare rece de iepure cu măsline - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne » Mâncare rece de iepure cu măsline

Mâncare rece de iepure cu măsline

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg carne iepure, 4-5 cepe mari, 3-4 linguri ulei, sare, 20 fire arpagic, 1 pahar vin, 20 măsline, 2 foi dafin, 10 boabe piper, morcov, cimbru, ţelină, o lămâie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Bucăţile care rămân de la carnea aleasă pentru friptură se şterg de sosul marinatei (apă amestecată cu vin, 2-3 linguri oţet, 2-3 linguri untdelemn, felii de ceapă, morcov, ţelină, foi de dafin, cimbru, sare, piper - se lasă două zile). Se prăjesc bucăţile în untdelemn, cu 4 cepe tăiate mărunt. Se adaugă câte puţină apă caldă şi se acoperă, lăsând să se frăgezească carnea.

De o parte, se trag de asemenea, în ulei, vreo 20 fire de arpagic care se pun în cratiţă, împreună cu un păhărel de vin, atunci când carnea este bine frăgezită. Se adaugă şi vreo 20 de măsline crestate, o lingură bulion, 2 foi de dafin şi câteva boabe de piper. Se aşează pe o farfurie rotundă, se lasă să se răcească.

Pe marginea farfuriei se aşează felioare de lămâie curăţate de coaja galbenă.
10.449 vizualizări
894 tipăriri
4 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă grecească cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă de legume cu măsline (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă de cartofi gătită greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
12. Ciorbă grecească de vacă cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Salată de conopidă cu măsline (Salate > Salate de legume)
14. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă)
15. Salată de spanac cu măsline (Salate > Salate de legume)
16. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
17. Arpagic cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Salată de ton cu măsline şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
20. Icre cu măsline şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Mâncare în straturi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Gogoşi greceşti (Dulciuri > Gogoşi)
25. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume)
26. Mâncare rece din peşte cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Mâncare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată de ouă şi sardele cu măsline (Salate > Salate cu peşte)
29. Mâncare de conopidă (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Păstrăv cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.