Mâncare rece din peşte cu măsline - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Mâncare rece din peşte cu măsline

Mâncare rece din peşte cu măsline

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg peşte, 4 cepe mari, 1 1/2 pahar ulei, 2-3 foi de dafin, 15-20 măsline, 10 boabe de piper, 3-4 linguri de bulion, 1 pahar mare cu vin, 1-2 bucăţi de zahăr (1/2 linguriţă), 1 lingură de mărar tocat, sare, făină.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: E preferabil să se folosească peşte mare, fără oase, cum este somnul. Cînd se pregăteşte mîncarea cu şalău, ştiucă, crap, peştii se fierb pe jumătate în apă clocotită şi sărată, se despică în două, se scot oasele, se taie în bucăţi potrivite şi se sărează. În celelalte cazuri, peştele curăţat, spălat, tăiat în bucăţi potrivite se sărează, iar după 10 minute se usucă pe un şervet. Bucăţile de peşte trecute prin făină se prăjesc bine în ulei. În acelaşi timp, ceapa tăiată pe răzătoarea mare, clătită bine cu apă rece şi scursă de apă se căleşte în ulei, pînă capătă o culoare aurie. Cînd ceapa este moale, se trece prin sită, apoi se amestecă cu vinul, bulionul, foile de dafin, măslinele, piperul. Se potriveşte la gust cu sarea necesară şi zahăr. Se aşează bucăţile de peşte, printre ele feliile de lămîie, mărarul tocat, şi se dă la cuptor, să scadă sosul, la foc potrivit.
La servit, se toarnă sosul peste bucăţile de peşte, se garnisesc cu măslinele şi lămîia tăiată felii (fără coajă şi sîmburi).
9.665 vizualizări
1.150 tipăriri
16 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
6. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
7. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
8. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
9. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
12. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
19. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă grecească cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de legume cu măsline (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Supă de cartofi gătită greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.