Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Mâncare rece de iepure cu măsline

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porții: 6

Ingrediente: 1 kg carne iepure, 4-5 cepe mari, 3-4 linguri ulei, sare, 20 fire arpagic, 1 pahar vin, 20 măsline, 2 foi dafin, 10 boabe piper, morcov, cimbru, țelină, o lămâie.

Mod de preparare: Bucățile care rămân de la carnea aleasă pentru friptură se șterg de sosul marinatei (apă amestecată cu vin, 2-3 linguri oțet, 2-3 linguri untdelemn, felii de ceapă, morcov, țelină, foi de dafin, cimbru, sare, piper - se lasă două zile). Se prăjesc bucățile în untdelemn, cu 4 cepe tăiate mărunt. Se adaugă câte puțină apă caldă și se acoperă, lăsând să se frăgezească carnea.

De o parte, se trag de asemenea, în ulei, vreo 20 fire de arpagic care se pun în cratiță, împreună cu un păhărel de vin, atunci când carnea este bine frăgezită. Se adaugă și vreo 20 de măsline crestate, o lingură bulion, 2 foi de dafin și câteva boabe de piper. Se așează pe o farfurie rotundă, se lasă să se răcească.

Pe marginea farfuriei se așează felioare de lămâie curățate de coaja galbenă.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.