http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Mâncare rece de iepure cu măsline

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg carne iepure, 4-5 cepe mari, 3-4 linguri ulei, sare, 20 fire arpagic, 1 pahar vin, 20 măsline, 2 foi dafin, 10 boabe piper, morcov, cimbru, ţelină, o lămâie.

Mod de preparare: Bucăţile care rămân de la carnea aleasă pentru friptură se şterg de sosul marinatei (apă amestecată cu vin, 2-3 linguri oţet, 2-3 linguri untdelemn, felii de ceapă, morcov, ţelină, foi de dafin, cimbru, sare, piper - se lasă două zile). Se prăjesc bucăţile în untdelemn, cu 4 cepe tăiate mărunt. Se adaugă câte puţină apă caldă şi se acoperă, lăsând să se frăgezească carnea.

De o parte, se trag de asemenea, în ulei, vreo 20 fire de arpagic care se pun în cratiţă, împreună cu un păhărel de vin, atunci când carnea este bine frăgezită. Se adaugă şi vreo 20 de măsline crestate, o lingură bulion, 2 foi de dafin şi câteva boabe de piper. Se aşează pe o farfurie rotundă, se lasă să se răcească.

Pe marginea farfuriei se aşează felioare de lămâie curăţate de coaja galbenă.