Friptură de iepure - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Fripturi » Friptură de iepure

Friptură de iepure

Ingrediente: O spinare de iepure sau pulpele din spate, cca. 100 g grasime de porc sau 100 ml untdelemn, 50-100 ml vin alb, 3-5 catei de usturoi, o ramura de cimbru, un virf de lingurita piper, o lingurita rasa de sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Carnea, curatata de pielite, se aseaza intr-o tava sau cratita potrivita cu marimea ei, pe un rind de rondele de morcov, patrunjel, telina si ceapa, taiate de 1 cm grosime, se unge bine cu grasimea sau untdelemnul si se presara cu piperul macinat. In cratita se pun 4-5 linguri cu apa, sarea , cimbrul, o foaie de dafin, apoi aceasta se introduce in cuptorul bine incalzit la foc mijlociu, ca sa se friga carnea in vaporii formati. Se intoarce din cind in cind, se stropeste intotdeauna cu sosul din cratita care se completeaza cu apa, cind scade ca sa nu se arda zarzavatul, pina ce acesta se moaie; apoi se adauga vinul sau zeama de la marinare, cind scade lichidul. Durata de frigere variaza intre 1,5-2 ore sau mai mult, dupa cit de batrin este animalul. Cind furculita intra cu usurinta in carne, pina la mijloc, inseamna ca aceasta este gata; daca nu s-a rumenit suficient, se lasa putin descoperita, ca sa se rumeneasca pe toate partile, dupa gust. Cind este gata, in sos se pune usturoiul taiat in felii si cu acesta se stropeste friptura care, de altfel, se aromeaza mai intens decit daca s-ar impana cu usturoi. Se serveste cu sote de sfecla sau de legume, cu piure de cartofi, garnitura de orez etc. Friptura se serveste si rece.
30.298 vizualizări
1.929 tipăriri
39 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Friptură de porc cu cireşe (Mâncăruri > Fripturi)
4. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
5. Friptură de miel cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
6. Friptură de raţă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
7. Friptură de pui marinat în muştar (Mâncăruri > Fripturi)
8. Friptură de pui la grătar în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
9. Friptură înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
10. Friptură de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
11. Friptură de porc cu vin la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
12. Friptură de căprioară cu sos Cumberland (Mâncăruri > Fripturi)
13. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi)
14. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
15. Friptură cu prune (Mâncăruri > Fripturi)
16. Friptură ucraineană cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pate din carne de iepure în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
19. Friptură de porc la tavă cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi)
20. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
21. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
22. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
23. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
24. Friptură de porc marinărească (Mâncăruri > Fripturi)
25. Friptură de porc la tavă cu varză călită (Mâncăruri > Fripturi)
26. Friptură de porc la tavă cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
27. Friptură de miel la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
28. Friptură de berbec cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
29. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
30. Friptură de porc sau de vacă înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.