Vin de măceşe - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Băuturi » Băuturi cu vin » Vin de măceşe

Vin de măceşe

Ingrediente: Pentru o damigeana de 50 l sint necesare 10 kg macese, 12 kg zahar si 35 l apa.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Macesele bine coapte, culese toamna prin octombrie-noiembrie, brumate sau nebrumate, se spala de praf; daca sint curate, nu se spala, ca sa nu se indeparteze de pe ele drojdiile salbatice de fermentatie.Se trec prin masina de tocat carne, cite putine; avind multe seminte foarte tari, se trec mai greu.Ca sa se puna mai usor in damigeana, macesele tocate se aduna cu mina in cocoloase lunguiete.Zaharul se dizolva, pe foc, in 10 l apa, impreuna cu zeama de la o lamiie sau cu 2 linguri de otet de 9 grade (30 ml); siropul se fierbe, 10 minute ca sa se transforme in zaharuri simple apoi se raceste cu restul de apa si se toarna peste macese lasind un spatiu liber de 10 cm sub gitul damigenei ca sa aiba loc spuma care rezulta prin fermentare. Se astupa bine damigeana cu dop de fermentatie si se lasa la temperatura de 18-20 grade celsius, ca vinul sa fermenteze 6-8 saptamini sau chiar ma mult, fara alta drojdie, numai cu drojdiile salbatice din aer.Se agita zilnic, ca sa se amestece mereu boasca (semintele si cojile) care iese la suprafata. Cind se termina fermentatia, drojdia si semintele se lasa la fund si vinul se limpezeste.Dupa aceea se trage in damigene mai mici (filtrat prin tifon si vata), astupate cu dop de fermentatie, deoarece fermentatia continua incet, pina cind vinul se limpezeste.Acest vin, cind se invecheste (1-2 ani), are gust de vermut si culoare roscata-maronie. Contine multa vitamina C.Peste drojdia ramasa (cca 10 l) se mai pun 20 l apa in care s-au dizolvat 6 kg zahar (cu jumatate din cantitatea de lichid se fierbe zaharul, 10 minute, agitindu-l zilnic, cca 3-4 saptamini, pina cind se limpezeste si drojdia se lasa la fund, apoi se trage in damigene care se vor astupa cu dop de fermentatie. Reziduurile se pot adauga la materialul adunat pentru tuica.
4.508 vizualizări
634 tipăriri
6 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
2. Vin de porumbe, agrişe, afine, coarne, mure (Băuturi > Băuturi cu vin)
3. Ceai de măceşe (Băuturi > Ceaiuri)
4. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
5. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
7. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
9. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
10. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri)
11. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume)
12. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume)
13. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume)
14. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)
15. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
16. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
17. Salată de vinete cu maioneză (Salate > Salate de legume)
18. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
19. Raci fierţi cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Evantai de mere calde (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume)
23. Crap cu vin negru (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Cod cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Vinete prăjite cu frigărui de pui (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de vinete cu gălbenuş de ou (Salate > Salate cu ouă)
27. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume)
29. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
30. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.