Varză murată - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Conserve din legume, murături » Murături simple » Varză murată

Varză murată

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: Pentru un butoi de 60 kg: 20-25 kg varză, 1 legătură crengi uscate de mărar, 1 legătură crengi schinduf, 2 kg sare mare, 1 lingură orez, boabele de la un porumb, 4 buc. hrean.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se curăţă verzele de foile uscate sau tăiate. Se scoate miezul (cotorul) de la varză şi se pune o bucăţică de hrean şi o lingură de sare.

Se lasă de seara până dimineaţa pentru a se înmuia sarea şi se completează (nivel ras) cu sare. Se aşează în butoi (de preferat putină) cu partea cu sare în sus. De preferinţă, se cumpără varza după dimensiunea butoiului. Se adaugă mărarul, schinduful şi hreanul rămas. Se adaugă orezul pentru scăderea acidităţii şi porumbul pentru intensificarea culorii de galben. Se umple cu apă.

După 2-3 zile, se pritoceşte zeama (se scoate toată zeama şi se adaugă iar, de 2-3 ori). Într-un butoi de 60 kg, sunt 30-35 l zeamă). Se verifică cantitatea de sare din zeamă (eventual se completează). Înainte de ultima umplere, se completează cu varză nouă (preparata ca mai sus) locul obţinut prin aşezarea verzelor. Se aşează într-un loc ferit de înghet şi căldură. Se obţine o varză murată după 2-3 săptămâni (în funcţie de temperatura de depozitare).

Se poate servi la pregătirea salatelor cu varză acră, dar şi pentru mâncăruri pe bază de varză acră.
22.943 vizualizări
987 tipăriri
5 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Supă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă de varză dulce cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Varză cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Varză murată călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu varză)
6. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Borş de viţel cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Ciorbă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de potroace acrită cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de zarzavat cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de potroace cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de varză cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Cotlet de porc cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de peşte cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ghembetz cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ciorbă de porc cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Salată de varză şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
24. Găluşte de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Pârjoale de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Chiftele de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
28. Varză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată de varză acră cu macaroane (Salate > Salate de legume)
30. Salată de varză albă cu chimen (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.