Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Varză murată
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: Pentru un butoi de 60 kg: 20-25 kg varză, 1 legătură crengi uscate de mărar, 1 legătură crengi schinduf, 2 kg sare mare, 1 lingură orez, boabele de la un porumb, 4 buc. hrean.

Mod de preparare: Se curăță verzele de foile uscate sau tăiate. Se scoate miezul (cotorul) de la varză și se pune o bucățică de hrean și o lingură de sare.

Se lasă de seara până dimineața pentru a se înmuia sarea și se completează (nivel ras) cu sare. Se așează în butoi (de preferat putină) cu partea cu sare în sus. De preferință, se cumpără varza după dimensiunea butoiului. Se adaugă mărarul, schinduful și hreanul rămas. Se adaugă orezul pentru scăderea acidității și porumbul pentru intensificarea culorii de galben. Se umple cu apă.

După 2-3 zile, se pritocește zeama (se scoate toată zeama și se adaugă iar, de 2-3 ori). Într-un butoi de 60 kg, sunt 30-35 l zeamă). Se verifică cantitatea de sare din zeamă (eventual se completează). Înainte de ultima umplere, se completează cu varză nouă (preparata ca mai sus) locul obținut prin așezarea verzelor. Se așează într-un loc ferit de înghet și căldură. Se obține o varză murată după 2-3 săptămâni (în funcție de temperatura de depozitare).

Se poate servi la pregătirea salatelor cu varză acră, dar și pentru mâncăruri pe bază de varză acră.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.