Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu carne » Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort

Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: ridicată

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g sunca taiata cubulete, 1 sul aluat fraged, 1 sul aluat de foetaj, 500 g spanac congelat, 250 g ciuperci, 150 g Roquefort (branza Bucegi), 300 ml smantana groasa, 40 g unt, 3 galbenusuri, 2 cepe mici, 1 varf de cutit nucsoara rasa, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 180 grade C si intindeti aluatul neted pe fundul si marginile unei forme de tort. Dezghetati spanacul, stoarceti-l bine intre palme si tocati-l cu un cutit. Curatati ciupercile, taiati-le felii si prajiti-le 5 minute la foc iute, in untul bine incins, amestecand intruna. Lasati-le intr-o strecuratoare sa se scurga. Puneti pe foc, intr-o craticioara, smantana si branza rupta bucati si amestecati incontinuu, pana ce se topeste branza. Varsati amestecul intr-un castron, adaugati spanacul, ciupercile, cepele curatate si tocate marunt, 2 galbenusuri, sare, piper si nucsoara si amestecati bine. Presarati cubuletele de sunca peste aluatul din tava, turnati peste ele compozitia de branza si ciuperci, acoperiti umplutura cu aluatul de foetaj si uniti bine cele doua aluaturi, apasandu-le cu degetele. Faceti o gaura la mijlocul turtei, infigeti in ea un sul din hartie pentru copt (sau din folie de aluminiu) ca sa iasa aerul dinauntru, ungeti aluatul cu ultimul galbenus (batut), dati turta 35 de minute la cuptor si cand s-a rumenit, serviti-o fierbinte.
2.062 vizualizări
380 tipăriri
4 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
11. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
12. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
14. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
18. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
19. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
20. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
21. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
27. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
29. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
30. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.