Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Turtă cu șuncă și sos de Roquefort

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: ridicată

Porții: 6

Ingrediente: 500 g sunca taiata cubulete, 1 sul aluat fraged, 1 sul aluat de foetaj, 500 g spanac congelat, 250 g ciuperci, 150 g Roquefort (branza Bucegi), 300 ml smantana groasa, 40 g unt, 3 galbenusuri, 2 cepe mici, 1 varf de cutit nucsoara rasa, sare, piper.

Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 180 grade C si intindeti aluatul neted pe fundul si marginile unei forme de tort. Dezghetati spanacul, stoarceti-l bine intre palme si tocati-l cu un cutit. Curatati ciupercile, taiati-le felii si prajiti-le 5 minute la foc iute, in untul bine incins, amestecand intruna. Lasati-le intr-o strecuratoare sa se scurga. Puneti pe foc, intr-o craticioara, smantana si branza rupta bucati si amestecati incontinuu, pana ce se topeste branza. Varsati amestecul intr-un castron, adaugati spanacul, ciupercile, cepele curatate si tocate marunt, 2 galbenusuri, sare, piper si nucsoara si amestecati bine. Presarati cubuletele de sunca peste aluatul din tava, turnati peste ele compozitia de branza si ciuperci, acoperiti umplutura cu aluatul de foetaj si uniti bine cele doua aluaturi, apasandu-le cu degetele. Faceti o gaura la mijlocul turtei, infigeti in ea un sul din hartie pentru copt (sau din folie de aluminiu) ca sa iasa aerul dinauntru, ungeti aluatul cu ultimul galbenus (batut), dati turta 35 de minute la cuptor si cand s-a rumenit, serviti-o fierbinte.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.