Tort Grilias - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Torturi » Tort Grilias

Tort Grilias

Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Blatul: 7 oua, 7 linguri de zahar, 7 linguri de nuca macinata, 3 linguri de faina, 15 ml esenta de rom
Crema: 250 g unt dulce, 4 oua, 12 linguri de zahar, 15 ml de esenta de rom, o cana de nuca intreaga si o cana de zahar.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se bat cele 7 albusuri spuma cu 7 linguri de zahar, se adauga galbenusurile, apoi se adauga cele 7 linguri de nuca macinata, apoi se pune cele 3 linguri de faina si esenta 15 ml de rom. Se tapeteaza o tava cu ulei si faina se pune in tava si se da la cuptor la 400 grade F 45 de minute, apoi se scoate si se lasa la racit, dupa care se taie in trei parti egale. Dupa ce s-a bagat la cuptor blatul, se face crema din cele 4 oua plus cele 12 linguri de zahar, se bat pe aburi circa 15 minute sau pana se face ca o smantana mai groasa, apoi se lasa la racit. Intr-o alta cratita se pune o cana de zahar la caramelizat si cand este aproape caramelul gata se adauga o cana de nuca intreaga. Se rastoarna pe un platou uns cu ulei sa nu se lipeasca si se lasa la racit, dupa ce s-a racit se da prin masina de tocat carne. Dupa ce s-a racit crema batuta pe aburi, se amesteca cu 250 gr unt dulce si jumatate din caramel se pune in crema iar jumatate se lasa pentru decorarea tortului. Se pune o foaie, se adauga crema si tot asa pana se termina, ultimul sa fie blat deasupra, dar sa ramana o lingura de crema sa se unga deasupra ca sa se prinda caramelul.
Se taie in bucati de un cm si se serveste la diferite ocazii
2.534 vizualizări
737 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
2. Tort de cafea cu mure (Dulciuri > Torturi)
3. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
4. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
5. Tort de migdale cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
6. Tort cu cremă de zmeură (Dulciuri > Torturi)
7. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
8. Tort de omletă cu 3 arome (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
10. Tort de mere cu orez (Dulciuri > Torturi)
11. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
12. Tort cu bezea şi smochine (Dulciuri > Torturi)
13. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi)
14. Tort Angelica cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Mini-tort cu migdale (Dulciuri > Torturi)
16. Tort de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Tort de pişcoturi şi cremă de iaurt (Dulciuri > Torturi)
19. Tort cu gutui (Dulciuri > Torturi)
20. Tort Malakoff (Dulciuri > Torturi)
21. Tortilla Espanola (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Tortilla de patatas (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Tort cu căpşuni şi cafea (Dulciuri > Torturi)
24. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Tort de Paşti cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
26. Tort de orez (Dulciuri > Torturi)
27. Tort de îngheţată Casata (Dulciuri > Torturi)
28. Tortilla (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
30. Tort cu afine şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.