Tort Doboş - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Torturi » Tort Doboş

Tort Doboş

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 8 oua mari, 160 g zahar, 120 g faina, 80 g unt, 15 ml rom. (cantitatile sint 15 g faina, 20 g zahar, si 10 g unt pt. un ou pentru o foaie).
Crema: 250 g unt, 200 g zahar, 3 oua, 80 g cacao sau 150 g ciocolata de menaj, 3 linguri apa si o lingura rom.
Glazura: 150 g zahar tos pt. caramel, 2 pachetele vanilie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Foile: albusurile se bat spuma tare, se adauga tot zaharul tos si o lingura cu rom si se bat in continuare pina se intareste spuma. Apoi se pun toate galbenusurile si untul topit (dar rece), se amesteca prin rasturnare de 4-5 ori, se adauga toata faina si se amesteca in continuare prin rasturnare ca sa se incorporeze (nu prea mult). Dosul unei tavi se unge cu margarina, se tapeteaza cu faina. Se pune o lingura cu virf de compozitie (sau cit e necesar pt. marimea tavii) si se intinde cu cutitul in strat subtire de 2-3 mm. Foaia se coace 4-5 min. in cuptorul bine incalzit la foc mijlociu pina cind se intareste bine apoi se trece cu lama lata a unui cutit sub ea sa se desprinda bine si se coace in continuare 3-4 min. Dupa ce se scoate, se lasa sa alunece pe o suprafata dreapta. Foile nu se suprapun calde, ci numai dupa ce s-au racit si atunci se pun coli de hirtie intre ele.
Crema: cacaoa se cerne neaparat prin sita sau ciocolata se rade, untul se tine 2-3 ore afara. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul tos si o lingura cu rom si se bat pina cind spuma este tare, dupa aceea se pun galbenusurile si apa, castronelul se asaza pe un vas cu apa clocotita si compozitia se bate in continuare 8 min. pina ce se infierbinta bine si devine spumoasa, se insista pe fundul castronelului. Cind se ia de pe foc se adauga cacaoa sau ciocolata, vanilia si o lingura cu rom se bate cu telul pina cind se omogenizeaza bine apoi se raceste pe un vas cu apa rece pina cind ajunge la temperatura degetului fara sa se mai amestece. Dupa aceea se pune untul moale fara a fi batut spuma si se bate cu telul pina se uniformizeaza. Se obtine o crema omogena si spumoasa. Se asaza prima foaie pe platou si se unge cu crema, se repeta operatia pina cind se ajunge la ultima, fara sa se unga cu crema si pe aceasta. Foaia ramasa se pune pe fundul tavii, se da putin la cuptor sa se incalzeasca bine, cu usa cuptorului deschisa. Intr-un vas zaharul se caramelizeaza, dupa ce s-a format putina spuma se ia vasul de pe foc si se toarna repede pe foaia calda, se intinde repede cu cutitul in strat foarte subtire. Cu un alt cutit incalzit pe soba se trece prin unt si se imparte foaia in jumatate, apoi sferturi, apoi felii. Se mai trece o data cutitul prin unt si se mai taie o data peste primele taieturi ca sa se taie complet bucatile. Dupa aceea, bucatile se asaza deasupra tortului, in ordinea in care au fost taiate. Partea laterala a tortului se poate imbraca in ciocolata.
3.281 vizualizări
771 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
2. Tort de cafea cu mure (Dulciuri > Torturi)
3. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
4. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
5. Tort de migdale cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
6. Tort cu cremă de zmeură (Dulciuri > Torturi)
7. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
8. Tort de omletă cu 3 arome (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
10. Tort de mere cu orez (Dulciuri > Torturi)
11. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
12. Tort cu bezea şi smochine (Dulciuri > Torturi)
13. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi)
14. Tort Angelica cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Mini-tort cu migdale (Dulciuri > Torturi)
16. Tort de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Tort de pişcoturi şi cremă de iaurt (Dulciuri > Torturi)
19. Tort cu gutui (Dulciuri > Torturi)
20. Tort Malakoff (Dulciuri > Torturi)
21. Tortilla Espanola (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Tortilla de patatas (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Tort cu căpşuni şi cafea (Dulciuri > Torturi)
24. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Tort de Paşti cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
26. Tort de orez (Dulciuri > Torturi)
27. Tort de îngheţată Casata (Dulciuri > Torturi)
28. Tortilla (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
30. Tort cu afine şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.