Tartă cu nuci - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Tartă cu nuci

Tartă cu nuci

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 100 g samburi de nuca (plus cativa pentru decorat), 3 oua, 450 g aluat fraged (gata preparat, din comert), 20 + 30 g unt, un varf de cutit sare, 250 + 150 ml smantana, 125 g zahar pudra, un baton de vanilie, 150 g ciocolata amaruie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se-ntinde aluatul fraged pe planseta infainata, se inteapa (cu o furculita), se intoarce pe partea cealalta si se asaza pe fundul unei tavi pentru tarta (tava se unge inainte cu unt). Se imbraca si marginile tavii si se unge aluatul (doar bordura) cu galbenus de ou. Se acopera fundul cu hartie pentru copt (calc), se presara cateva boabe de fasole uscata (ca sa tina aluatul drept) si se coace zece minute, dupa care se indeparteaza hartia si boabele.
Se macina nuca (100 g) si se amesteca cu un varf de cutit de sare. Intr-un bol se toarna 250 ml de smantana, zaharul, batonul de vanilie despicat in doua si dat pe razatoare (sau ras cu cutitul) si cele doua oua intregi. Se amesteca bine (cu mixerul) pana ce se obtine o crema groasa. Cand este gata, se incorporeaza nuca macinata, amestecand usor cu lingura.
Se varsa crema peste aluatul din tava, se baga la cuptor si se coace inca 30 de minute. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se rastoarna.
Intre timp, se rupe ciocolata bucatele si se pune sa se topeasca pe un vas cu apa (la bain-marie), impreuna cu restul de smantana si 30 g unt. Cand s-a incins (cam la 40 grade C), glazura se intinde peste tarta cu ajutorul unei spatule si se decoreaza cu cativa samburi de nuca.
1.665 vizualizări
643 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
3. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
4. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
5. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
6. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
7. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
8. Creveţi cu unt şi sâmburi de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
11. Salată cu maioneză şi nucă (Salate > Salate de legume)
12. Salată de ţelină şi nuci (Salate > Salate de legume)
13. Salată de nuci cu ţelină (Salate > Salate de legume)
14. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Tartine combinate (Aperitive > Sandviciuri)
16. Prăjitură cu gem, nucă şi bezea (Dulciuri > Prăjituri)
17. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Mere umplute cu nuci (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Tartă crocantă cu broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
21. Tartă cu prune uscate (Dulciuri > Prăjituri)
22. Corn cu nucă şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
23. Tartine cu creier (Aperitive > Sandviciuri)
24. Fructe de mare în nucă de cocos (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
25. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tartă cu zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
27. Tartă cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
28. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Cremă de ciuperci cu nuci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Appeltarta (Dulciuri > Prăjituri)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.