Sufleu cu cartofi şi dovlecei - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Sufleu cu cartofi şi dovlecei

Sufleu cu cartofi şi dovlecei

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g cartofi, 250 g ceapă, 300 g dovlecei, 4 linguri ulei, sare, piper, 1 legătură pătrunjel verde, 200 g telemea de oaie, 100 g smântână, 150 ml lapte, 1 linguriţă boia dulce de ardei.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Cartofii se spală şi se fierb pe jumătate, timp de 10-15 minute. Se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Ceapa se curăţă şi se taie inele subţiri. Dovleceii se curăţă, se spală şi se taie în rondele. Se încing 3 linguri de ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi se căleşte amestecând des. Se pun dovleceii şi se călesc împreună cu ceapa 2 minute. Se condimentează cu sare şi piper. Cartofii răciţi se curăţă de coajă şi se taie felii. Se unge o formă de sufleu cu restul de ulei şi se aşază alternativ feliile de cartofi cu legumele călite. Se presară cu pătrunjelul tocat. Brânza fărâmiţată se amestecă cu smântâna, laptele şi boiaua. Se toarnă peste legume şi se introduce sufleul în cuptorul încins. Se coace la foc potrivit circa 20 de minute.
3.749 vizualizări
806 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Dovlecei cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
10. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
13. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
14. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
16. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
17. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
18. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
24. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
29. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.