http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Sufleu cu cartofi şi dovlecei
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g cartofi, 250 g ceapă, 300 g dovlecei, 4 linguri ulei, sare, piper, 1 legătură pătrunjel verde, 200 g telemea de oaie, 100 g smântână, 150 ml lapte, 1 linguriţă boia dulce de ardei.

Mod de preparare: Cartofii se spală şi se fierb pe jumătate, timp de 10-15 minute. Se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Ceapa se curăţă şi se taie inele subţiri. Dovleceii se curăţă, se spală şi se taie în rondele. Se încing 3 linguri de ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi se căleşte amestecând des. Se pun dovleceii şi se călesc împreună cu ceapa 2 minute. Se condimentează cu sare şi piper. Cartofii răciţi se curăţă de coajă şi se taie felii. Se unge o formă de sufleu cu restul de ulei şi se aşază alternativ feliile de cartofi cu legumele călite. Se presară cu pătrunjelul tocat. Brânza fărâmiţată se amestecă cu smântâna, laptele şi boiaua. Se toarnă peste legume şi se introduce sufleul în cuptorul încins. Se coace la foc potrivit circa 20 de minute.