Sos de smântână (cald) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Sosuri » Sosuri albe » Sos de smântână (cald)

Sos de smântână (cald)

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Pentru 1 kg: 80 g faina, 1 l lapte, 300 g smantana, 80 g unt, 10 g sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Făina cernută se desface în puţin lapte rece, apoi se fierbe laptele, se adaugă 1/2 din cantitatea de unt, făina desfacută si sarea. Se amesteca cu telul pina la omogenizare, avind grija sa nu se formeze cocoloaşe. Se fierbe circa 30 de minute. Inainte cu 10 minute de a se termina fierberea se adaugă smantana şi se amestecă. Se strecoară compoziţia, se controlează gustul, se adaugă restul de unt, pentru a nu prinde crusta. Se menţine la cald. Se serveşte la preparate din legume şi carne.
5.380 vizualizări
702 tipăriri
4 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
6. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Ochiuri româneşti cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
9. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
10. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
12. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
14. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Supă de zarzavat cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de varză dulce cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Supă de fasole verde cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Supă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
25. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de conopidă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de conopidă cu unt şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Borş rusesc cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.