http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Sosuri albe"

Sos de smântână (cald)
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Pentru 1 kg: 80 g faina, 1 l lapte, 300 g smantana, 80 g unt, 10 g sare.

Mod de preparare: Făina cernută se desface în puţin lapte rece, apoi se fierbe laptele, se adaugă 1/2 din cantitatea de unt, făina desfacută si sarea. Se amesteca cu telul pina la omogenizare, avind grija sa nu se formeze cocoloaşe. Se fierbe circa 30 de minute. Inainte cu 10 minute de a se termina fierberea se adaugă smantana şi se amestecă. Se strecoară compoziţia, se controlează gustul, se adaugă restul de unt, pentru a nu prinde crusta. Se menţine la cald. Se serveşte la preparate din legume şi carne.