Sos de roşii - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Sosuri » Sosuri roşii » Sos de roşii

Sos de roşii

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 8-10 roşii, unt, 1/2 lingură de făină, 1 ceaşcă zeamă de carne, 1 frunză de dafin, pătrunjel, zahăr, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se face un rîntaş alb cu o jumătate lingură de unt şi tot atîta făină. Se stinge cu o ceaşcă de zeamă de carne. Se adaugă roşiile coapte, rupte în bucăţi, o frunză de dafin, puţin pătrunjel verde, o bucăţică de zahăr, sare, piper (la alegere). Se lasă să fiarbă la foc mic, pînă ce roşiile se fac ca un piure. Se trece prin sită, se lasă să mai dea vreo două clocote. Dacă e prea gros, se subţiază cu puţină zeamă de carne. După ce s-a luat de pe foc, se adaugă o bucăţică de unt proaspăt cît o nucă.
5.662 vizualizări
669 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
5. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
9. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
10. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
12. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
14. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Ficăţei cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Rulou cu fenicul şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
28. Supă de suc de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de roşii cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.