http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Sosuri roşii"

Sos de roşii

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8-10 roşii, unt, 1/2 lingură de făină, 1 ceaşcă zeamă de carne, 1 frunză de dafin, pătrunjel, zahăr, sare, piper.

Mod de preparare: Se face un rîntaş alb cu o jumătate lingură de unt şi tot atîta făină. Se stinge cu o ceaşcă de zeamă de carne. Se adaugă roşiile coapte, rupte în bucăţi, o frunză de dafin, puţin pătrunjel verde, o bucăţică de zahăr, sare, piper (la alegere). Se lasă să fiarbă la foc mic, pînă ce roşiile se fac ca un piure. Se trece prin sită, se lasă să mai dea vreo două clocote. Dacă e prea gros, se subţiază cu puţină zeamă de carne. După ce s-a luat de pe foc, se adaugă o bucăţică de unt proaspăt cît o nucă.