Salată de pui cu pepene galben şi grapefruit - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Salate » Salate cu carne de pasăre » Salată de pui cu pepene galben şi grapefruit

Salată de pui cu pepene galben şi grapefruit

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 piepti de pui (a 125 g), 1 pepene galben, 2 grapefruit-uri roz, zeama de la o lamaie, 25 g migdale sau nuci taiate, 100 g frisca lichida (sau smantana dulce), 20 g unt, 2 linguri maioneza, 12o ml suc de mere, cateva picaturi de sos Tabasco (din comert), sare, piper alb macinat.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se taie pepenele in doua, se scot semintele, se taie pulpa cubulete sau se scot sfere mici (cu o lingura pentru bule de inghetata), se stropesc cu suc de mere (sau cu vin dulce), se acopera si se lasa o ora la frigider sa se odihneasca.
Se zvanta bine carnea de pui intr-un stergar si se prajeste in untul incins, pana ce se rumeneste usor pe ambele parti. Se sareaza, se pipereaza si se lasa sa se raceasca.
Se curata de coaja grapefruit-urile si se desfac in sferturi, indepartand pielita alba. Se scot din frigider cubuletele de pepene si se scurg de zeama (care se pastreaza). Se amesteca frisca cu maioneza, zeama de lamaie si sosul picant (Tabasco) si se adauga - dupa gust - putin din sosul lasat de pepene. Se bat bine toate ingredientele pana ce sosul devine neted, dupa care se gusta de sare si piper. Se taie carnea fasii subtiri si se amesteca cu cubuletele de pepene.
Pe un platou se asaza sferturile de grapefruit in forma de stea, la mijloc se pun cubuletele de pepene si fasiile de carne si peste ele se toarna sosul. Se decoreaza salata cu nucile zdrobite si se serveste imediat.
2.961 vizualizări
800 tipăriri
11 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
13. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
15. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
22. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
27. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
30. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.