http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu carne de pasăre"

Salată de pui cu pepene galben şi grapefruit
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 piepti de pui (a 125 g), 1 pepene galben, 2 grapefruit-uri roz, zeama de la o lamaie, 25 g migdale sau nuci taiate, 100 g frisca lichida (sau smantana dulce), 20 g unt, 2 linguri maioneza, 12o ml suc de mere, cateva picaturi de sos Tabasco (din comert), sare, piper alb macinat.

Mod de preparare: Se taie pepenele in doua, se scot semintele, se taie pulpa cubulete sau se scot sfere mici (cu o lingura pentru bule de inghetata), se stropesc cu suc de mere (sau cu vin dulce), se acopera si se lasa o ora la frigider sa se odihneasca.
Se zvanta bine carnea de pui intr-un stergar si se prajeste in untul incins, pana ce se rumeneste usor pe ambele parti. Se sareaza, se pipereaza si se lasa sa se raceasca.
Se curata de coaja grapefruit-urile si se desfac in sferturi, indepartand pielita alba. Se scot din frigider cubuletele de pepene si se scurg de zeama (care se pastreaza). Se amesteca frisca cu maioneza, zeama de lamaie si sosul picant (Tabasco) si se adauga - dupa gust - putin din sosul lasat de pepene. Se bat bine toate ingredientele pana ce sosul devine neted, dupa care se gusta de sare si piper. Se taie carnea fasii subtiri si se amesteca cu cubuletele de pepene.
Pe un platou se asaza sferturile de grapefruit in forma de stea, la mijloc se pun cubuletele de pepene si fasiile de carne si peste ele se toarna sosul. Se decoreaza salata cu nucile zdrobite si se serveste imediat.