Salată cu brânză şi nuci (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Salate » Salate de legume » Salată cu brânză şi nuci (II)

Salată cu brânză şi nuci (II)

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g brânză feta, 1 salată verde, compot de cireşe, 100 g nucă, 1 fir de praz, busuioc, usturoi, 300 ml vin alb, oţet, 100 g unt, 1 ou, 1 lingură de muştar, 1 linguriţă de muştar cu seminţe, o ceapă roşie, sare, piper, pâine neagră.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Oul, muştarul simplu şi muştarul cu seminţe se pun într-un bol înalt. Se adaugă ceapa roşie, vinul alb, doi căţei de ­usturoi, o linguriţă de oţet, sare şi piper.

Se mixează totul cu un blender, se adaugă untul topit şi răcit, iar sosul obţinut se pune într-un castron de pastic sau porţelan.

Se acoperă cu folie de plastic şi se introduce la rece cel puţin 30 min.

Salata se spală, se scurge de apă şi se rupe în fâşii mai mici. Se pune într-un castron împreună cu miezurile de nucă întregi sau tăiate în bucăţi mai mici şi prazul tăiat în rondele subţiri.

Se adaugă brînza feta tăiată în cuburi, busuiocul tocat, cireşele fără sâmburi, se presară cu piper şi se amestecă.

Se serveşte stropită cu sos de muştar, alături de felii de pâine neagră.

Sosul se consumă în maximum 24 de ore, deoarece se oxi­dează şi nu mai este comestibil.
2.822 vizualizări
456 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
7. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
10. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
12. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
14. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
17. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
19. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
24. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
29. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.