Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Salate » Salate de legume » Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir

Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir

Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 varză chinezească (creaţă), 2 gulii de dimensiuni potrivite, 6 fire ceapă verde tăiate fîşii, 4 roşii pitice, 125 g fasole verde păstăi, 125 g muguri de fasole, 2 linguri coriandru proaspăt tocat mărunt.

Pentru sos: 2 linguri ulei de floarea-soarelui, 4 linguri sos de soia, o bucată de ghimbir de circa 2,5 cm curăţată de coajă şi dată prin răzătoarea mică, zeama şi coaja rasă de la o lămâie, sare, piper negru măcinat.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Spălaţi varza şi tocaţi-o cât mai fin cu putinţă. Aşezaţi-o pe un platou. Curăţaţi guliile de coajă şi tăiaţi-le în felii subţiri. Tăiaţi ceapa verde în bucăţi de 2,5 cm lungime pe care le veţi tăia, la rândul lor, în fâşii. Tăiaţi fiecare roşie în şase felii.

Fierbeţi fasolea 2-3 minute în apă clocotită, într-un vas acoperit. Tăiaţi păstăiie în jumătate, pe diagonală.

Puneţi toate legumele peste varza tocată, presăraţi coriandrul tocat.

Pentru a prepara sosul, amestecaţi toate ingredientele până la obţinerea unei compoziţii omogene din care veţi turna puţin peste salata din platou, iar restul îl veţi servi, împreună cu felii de pâine cu coaja groasă, alături de salată.

Se potriveşte cu suc dulce-acrişor de lămâie.
4.843 vizualizări
416 tipăriri
4 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
11. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
12. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
14. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
18. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
20. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
21. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
26. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
28. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
29. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.