Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Salată chinezească de varză creață cu sos de soia și ghimbir
Rețetă tradițională din China
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 1 varză chinezească (creață), 2 gulii de dimensiuni potrivite, 6 fire ceapă verde tăiate fîșii, 4 roșii pitice, 125 g fasole verde păstăi, 125 g muguri de fasole, 2 linguri coriandru proaspăt tocat mărunt.

Pentru sos: 2 linguri ulei de floarea-soarelui, 4 linguri sos de soia, o bucată de ghimbir de circa 2,5 cm curățată de coajă și dată prin răzătoarea mică, zeama și coaja rasă de la o lămâie, sare, piper negru măcinat.

Mod de preparare: Spălați varza și tocați-o cât mai fin cu putință. Așezați-o pe un platou. Curățați guliile de coajă și tăiați-le în felii subțiri. Tăiați ceapa verde în bucăți de 2,5 cm lungime pe care le veți tăia, la rândul lor, în fâșii. Tăiați fiecare roșie în șase felii.

Fierbeți fasolea 2-3 minute în apă clocotită, într-un vas acoperit. Tăiați păstăiie în jumătate, pe diagonală.

Puneți toate legumele peste varza tocată, presărați coriandrul tocat.

Pentru a prepara sosul, amestecați toate ingredientele până la obținerea unei compoziții omogene din care veți turna puțin peste salata din platou, iar restul îl veți servi, împreună cu felii de pâine cu coaja groasă, alături de salată.

Se potrivește cu suc dulce-acrișor de lămâie.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.