Roşii la cuptor cu şuncă şi telemea - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne » Roşii la cuptor cu şuncă şi telemea

Roşii la cuptor cu şuncă şi telemea

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 200 g sunca afumata (muschi file sau sunca de Praga), 700 g rosii, 250 g telemea, un ardei gras, 3 linguri de untdelemn de masline, sare, piper, 4 lingurite de ierburi aromate (cimbru, rosmarin, nucsoara, salvie).
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Porniti cuptorul. Taiati muschiul file sau sunca in felii mai groase, de circa 3/5 cm. Spalati rosiile si taiati-le capacelul. Taiati-le in felii groase pe toata latimea lor. Taiati telemeaua in felii mai grosute de circa 7/7 cm. Spalati si taiati ardeiul felii subtiri.
Luati patru forme rezistente la foc (cu diametrul de circa 12 cm) sau o forma mare de budinca si ungeti-le cu untdelemn. Puneti pe fund un rand de sunca, asezati deasupra o treime din feliile de rosii. Sarati si piperati. Formati alt strat din restul de sunca, ardeiul taiat si inca un sfert din rosii, puneti deasupra feliile de telemea. Ultimul strat sa fie din felii de rosii. Sarati, piperati si presarati toate verdeturile aromate, faramitate marunt. Turnati deasupra untdelemnul ramas. Bagati vasul la cuptor, pe raftul al doilea, vreme de 25 de minute.
Se serveste fierbinte, cu paine de secara sau paine neagra.
2.267 vizualizări
705 tipăriri
11 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
6. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
7. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
10. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
11. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
13. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
14. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
16. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
17. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
20. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
26. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.