Tartă provensală cu mere - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tartă provensală cu mere

Tartă provensală cu mere

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: Aluatul: 125 g faina, 1 lingura de zahar, o priza de sare, 60 g unt sau margarina, 1 ou.
Umplutura: 600 g mere, faina pentru uns fundul de lemn, grasime pentru forma, 80 g miere de salcam.

Mod de preparare: Aluatul: se amesteca intr-un castron faina cu zaharul si sarea, se face la mijloc o gropita, in care se baga oul si untul taiat cu cutitul in bucatele mici. Se amesteca toate ingredientele, apoi se framanta bine, pentru a obtine un aluat uniform. Se formeaza un bulgare care se pune, invelit intr-un servet, vreme de o ora la frigider.
Umplutura: se curata merele, se taie in patru, li se scot samburii si casuta, apoi se taie in felioare cat mai subtiri.
Se intinde aluatul intr-o foaie subtire. Se unge o forma de tarta (diametru cam 24 cm), se asterne in ea aluatul, ridicandu-l pe marginea formei in sus (putin mai inalt decat grosimea umpluturii). Se inteapa cu furculita in mai multe locuri. Se asaza feliile de mere in forme de cerc - de la margini spre centru - apoi se baga forma in cuptorul incins. Se coace cca 50-70 de minute.
Intre timp, se pune mierea sa se topeasca intr-o cana bagata in apa fierbinte. Cand prajitura e gata, imediat ce se scoate de la cuptor, se toarna peste ea mierea fierbinte.
5.054 vizualizări
912 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură suedeză cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
2. Tartă cu ciuperci (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Tort de mere coapte (Dulciuri > Torturi)
4. Pastă de gălbenuş (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Cremă de mere la cuptor (Dulciuri > Prăjituri)
7. Tartă cu căpşuni şi mascarpone (Dulciuri > Prăjituri)
8. Tort cu mere şi cremă de zahăr ars (Dulciuri > Torturi)
9. Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă (Dulciuri > Prăjituri)
10. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)
11. Omletă cu mere (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Cremă din mere crude (Dulciuri > Creme)
13. Tartă cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
14. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Clătite cu umplutură de mere (Dulciuri > Clătite)
16. Tartă suedeză cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
17. Cârnaţi cu varză şi mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
20. Tartă cu fructe exotice (Dulciuri > Torturi)
21. Mere la cuptor (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Tartar de heringi afumaţi cu muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Biftec tartar (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Tartă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
25. Tartă cu portocale (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tartă gasconă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
27. Tartă cu mere (III) (Dulciuri > Prăjituri)
28. Tartă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
29. Supă de cartofi provensală (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Fileuri de peşte cu sos de mere (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.