Tartă provensală cu mere - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tartă provensală cu mere

Tartă provensală cu mere

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: Aluatul: 125 g faina, 1 lingura de zahar, o priza de sare, 60 g unt sau margarina, 1 ou.
Umplutura: 600 g mere, faina pentru uns fundul de lemn, grasime pentru forma, 80 g miere de salcam.

Mod de preparare: Aluatul: se amesteca intr-un castron faina cu zaharul si sarea, se face la mijloc o gropita, in care se baga oul si untul taiat cu cutitul in bucatele mici. Se amesteca toate ingredientele, apoi se framanta bine, pentru a obtine un aluat uniform. Se formeaza un bulgare care se pune, invelit intr-un servet, vreme de o ora la frigider.
Umplutura: se curata merele, se taie in patru, li se scot samburii si casuta, apoi se taie in felioare cat mai subtiri.
Se intinde aluatul intr-o foaie subtire. Se unge o forma de tarta (diametru cam 24 cm), se asterne in ea aluatul, ridicandu-l pe marginea formei in sus (putin mai inalt decat grosimea umpluturii). Se inteapa cu furculita in mai multe locuri. Se asaza feliile de mere in forme de cerc - de la margini spre centru - apoi se baga forma in cuptorul incins. Se coace cca 50-70 de minute.
Intre timp, se pune mierea sa se topeasca intr-o cana bagata in apa fierbinte. Cand prajitura e gata, imediat ce se scoate de la cuptor, se toarna peste ea mierea fierbinte.
4.990 vizualizări
898 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Tartă cu căpşuni şi mascarpone (Dulciuri > Prăjituri)
3. Tartar de heringi afumaţi cu muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Tartă de căpşuni cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
5. Pui umplut cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pastă de gălbenuş (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
8. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
9. Deliciu cu mere, miere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
10. Rulouri de şuncă umplute cu mere şi varză acră (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Franzeluţe cu tărîţe şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Îngheţată de mere (Dulciuri > Îngheţate)
13. Pâine umplută provensală (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Tartă cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
16. Salată de mere cu castraveţi acri (Salate > Salate de legume)
17. Pastă de mere (Conserve de fructe > Dulceaţă)
18. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Suc de mere şi ţelină (Băuturi > Sucuri)
20. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Tartă cu lămâie şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
22. Plăcintă cu mere în tavă mare (Dulciuri > Prăjituri)
23. Tartă cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
24. Tartă normandă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
25. Tartă cu zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tartă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
27. Friptură de mînzat cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
28. Supă de cartofi provensală (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Tartă cu pere (Dulciuri > Prăjituri)
30. Clătite umplute cu mere (Dulciuri > Clătite)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.