Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tartă provensală cu mere |
Tartă provensală cu mere
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie Porţii: 8 Ingrediente: Aluatul: 125 g faina, 1 lingura de zahar, o priza de sare, 60 g unt sau margarina, 1 ou. Umplutura: 600 g mere, faina pentru uns fundul de lemn, grasime pentru forma, 80 g miere de salcam. Mod de preparare: Aluatul: se amesteca intr-un castron faina cu zaharul si sarea, se face la mijloc o gropita, in care se baga oul si untul taiat cu cutitul in bucatele mici. Se amesteca toate ingredientele, apoi se framanta bine, pentru a obtine un aluat uniform. Se formeaza un bulgare care se pune, invelit intr-un servet, vreme de o ora la frigider. Umplutura: se curata merele, se taie in patru, li se scot samburii si casuta, apoi se taie in felioare cat mai subtiri. Se intinde aluatul intr-o foaie subtire. Se unge o forma de tarta (diametru cam 24 cm), se asterne in ea aluatul, ridicandu-l pe marginea formei in sus (putin mai inalt decat grosimea umpluturii). Se inteapa cu furculita in mai multe locuri. Se asaza feliile de mere in forme de cerc - de la margini spre centru - apoi se baga forma in cuptorul incins. Se coace cca 50-70 de minute. Intre timp, se pune mierea sa se topeasca intr-o cana bagata in apa fierbinte. Cand prajitura e gata, imediat ce se scoate de la cuptor, se toarna peste ea mierea fierbinte.
4.734 vizualizări
Versiunea printabilă814 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Zacuscă de mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 2. Tartar de heringi afumaţi cu muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte) 3. Prăjitură cu mere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri) 4. Tort crocant cu mere (Dulciuri > Torturi) 5. Cremă din mere crude (Dulciuri > Creme) 6. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 7. Tartă de praz (Aperitive > Aperitive cu legume) 8. Tartă trapeziană (Dulciuri > Prăjituri) 9. Prăjitură cu mere la tavă (Dulciuri > Prăjituri) 10. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume) 11. Tartă cu caise (Dulciuri > Prăjituri) 12. Tort de mere (II) (Dulciuri > Torturi) 13. Prăjitură fină cu mere (Dulciuri > Prăjituri) 14. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe) 15. Merlucius cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 16. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri) 17. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri) 18. Tartă cu urdă si lămâie verde (Dulciuri > Prăjituri) 19. Budincă de orez cu mere (Dulciuri > Budinci) 20. Tort cu mere (Dulciuri > Torturi) 21. Cârnaţi cu varză şi mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Tartă cu zmeură (Dulciuri > Prăjituri) 23. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri) 24. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri) 25. Omletă cu mere (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 26. Tartă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 27. Franzeluţe cu tărîţe şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume) 28. Mere umplute cu nuci (Dulciuri > Salate de fructe) 29. Pastă de peşte (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 30. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri) |