Tartă provensală cu mere - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tartă provensală cu mere

Tartă provensală cu mere

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: Aluatul: 125 g faina, 1 lingura de zahar, o priza de sare, 60 g unt sau margarina, 1 ou.
Umplutura: 600 g mere, faina pentru uns fundul de lemn, grasime pentru forma, 80 g miere de salcam.

Mod de preparare: Aluatul: se amesteca intr-un castron faina cu zaharul si sarea, se face la mijloc o gropita, in care se baga oul si untul taiat cu cutitul in bucatele mici. Se amesteca toate ingredientele, apoi se framanta bine, pentru a obtine un aluat uniform. Se formeaza un bulgare care se pune, invelit intr-un servet, vreme de o ora la frigider.
Umplutura: se curata merele, se taie in patru, li se scot samburii si casuta, apoi se taie in felioare cat mai subtiri.
Se intinde aluatul intr-o foaie subtire. Se unge o forma de tarta (diametru cam 24 cm), se asterne in ea aluatul, ridicandu-l pe marginea formei in sus (putin mai inalt decat grosimea umpluturii). Se inteapa cu furculita in mai multe locuri. Se asaza feliile de mere in forme de cerc - de la margini spre centru - apoi se baga forma in cuptorul incins. Se coace cca 50-70 de minute.
Intre timp, se pune mierea sa se topeasca intr-o cana bagata in apa fierbinte. Cand prajitura e gata, imediat ce se scoate de la cuptor, se toarna peste ea mierea fierbinte.
4.734 vizualizări
814 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Zacuscă de mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Tartar de heringi afumaţi cu muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Prăjitură cu mere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
4. Tort crocant cu mere (Dulciuri > Torturi)
5. Cremă din mere crude (Dulciuri > Creme)
6. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Tartă de praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Tartă trapeziană (Dulciuri > Prăjituri)
9. Prăjitură cu mere la tavă (Dulciuri > Prăjituri)
10. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
11. Tartă cu caise (Dulciuri > Prăjituri)
12. Tort de mere (II) (Dulciuri > Torturi)
13. Prăjitură fină cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
14. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Merlucius cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
17. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri)
18. Tartă cu urdă si lămâie verde (Dulciuri > Prăjituri)
19. Budincă de orez cu mere (Dulciuri > Budinci)
20. Tort cu mere (Dulciuri > Torturi)
21. Cârnaţi cu varză şi mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Tartă cu zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
23. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
24. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
25. Omletă cu mere (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Tartă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Franzeluţe cu tărîţe şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Mere umplute cu nuci (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Pastă de peşte (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.