Tartă provensală cu mere - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tartă provensală cu mere

Tartă provensală cu mere

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: Aluatul: 125 g faina, 1 lingura de zahar, o priza de sare, 60 g unt sau margarina, 1 ou.
Umplutura: 600 g mere, faina pentru uns fundul de lemn, grasime pentru forma, 80 g miere de salcam.

Mod de preparare: Aluatul: se amesteca intr-un castron faina cu zaharul si sarea, se face la mijloc o gropita, in care se baga oul si untul taiat cu cutitul in bucatele mici. Se amesteca toate ingredientele, apoi se framanta bine, pentru a obtine un aluat uniform. Se formeaza un bulgare care se pune, invelit intr-un servet, vreme de o ora la frigider.
Umplutura: se curata merele, se taie in patru, li se scot samburii si casuta, apoi se taie in felioare cat mai subtiri.
Se intinde aluatul intr-o foaie subtire. Se unge o forma de tarta (diametru cam 24 cm), se asterne in ea aluatul, ridicandu-l pe marginea formei in sus (putin mai inalt decat grosimea umpluturii). Se inteapa cu furculita in mai multe locuri. Se asaza feliile de mere in forme de cerc - de la margini spre centru - apoi se baga forma in cuptorul incins. Se coace cca 50-70 de minute.
Intre timp, se pune mierea sa se topeasca intr-o cana bagata in apa fierbinte. Cand prajitura e gata, imediat ce se scoate de la cuptor, se toarna peste ea mierea fierbinte.
4.964 vizualizări
887 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu roşii şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Pizza cu mere şi brânză de burduf (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Prăjitură cu mere şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
4. Cremă din mere crude (Dulciuri > Creme)
5. Tartă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Tartă cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
7. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
8. Friptură de porc la tavă cu mere şi varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi)
9. Tartă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
10. Merlucius cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Tort cu nucă şi mere (Dulciuri > Torturi)
12. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
15. Appeltarta (Dulciuri > Prăjituri)
16. Budincă de orez cu mere (Dulciuri > Budinci)
17. Supă de mere acrişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Tartă cu lămâie şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
19. Plăcintă cu mere în tavă mare (Dulciuri > Prăjituri)
20. Mere la cuptor (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Tartă de ciocolată (I) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Tartă cu prune uscate (Dulciuri > Prăjituri)
23. Pastă de mere (Conserve de fructe > Dulceaţă)
24. Tartă cu fructe exotice (Dulciuri > Torturi)
25. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tartă cu zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
27. Deliciu cu mere, miere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
28. Tartă cu ananas (Dulciuri > Prăjituri)
29. Plăcintă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
30. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.