Plăcintă provensală cu dovlecei - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu legume » Plăcintă provensală cu dovlecei

Plăcintă provensală cu dovlecei

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină, 100 g unt, 1 vîrf de cuţit sare, 1 pahar cu apă.
Pentru garnitură: 500 g dovlecei, 2 roşii, 2 cepe, 3 ouă, 200 ml smîntînă groasă, 70 g caşcaval ras, frunze de mentă, ulei de măsline, sare, piper, 1 pahar cu lapte.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Aluatul: Se pune făina într-un castron împreună cu sarea şi untul tăiat bucăţele şi se amestecă bine. Se adaugă apa şi se frămîntă cu mîna ori cu mixerul, pînă ce se obţine un aluat omogen. Se lasă să se odihnească 1/2 oră, se îmbracă o formă de tartă, se coace 10 minute şi se lasă să se răcească.
Se spală dovleceii şi roşiile şi se curăţă ceapa. Dovleceii tăiaţi rondele subţiri şi ceapa tocată mărunt se călesc 15 minute în puţin ulei de măsline. Se sărează, se piperează, se adaugă roşiile tăiate cubuleţe şi menta tăiată fîşii (cu foarfeca) şi se mai lasă pe foc încă 5 minute.
Într-un bol, se amestecă bine ouăle cu smîntîna, laptele şi caşcavalul ras. Se pun legumele călite peste aluatul copt şi răcit, se toarnă deasupra amestecul de ouă şi lapte şi se dă tarta încă 20 de minute la cuptor.
3.179 vizualizări
517 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Dovlecei cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
3. Supă de vară cu dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă de dovlecei cu griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă cremă de dovlecei cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Quiche cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Fructe de mare cu orez şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de dovlecei cu iaurt (Salate > Salate de legume)
16. Ciorbă de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Salată de dovlecei cu roşii (Salate > Salate de legume)
18. Salată de dovlecei cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
19. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume)
20. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Dovlecei cu şuncă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Plăcintă de spanac în foetaj (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Gogoşi cu dovlecei (Dulciuri > Gogoşi)
24. Mititei din dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Borş cu perişoare de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Mămăligă prăjită cu mâncărică de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Risotto cu dovlecei si lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
29. Plăcintă cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri)
30. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.