Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Plăcintă provensală cu dovlecei
Rețetă tradițională din Franța
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porții: 6

Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină, 100 g unt, 1 vîrf de cuțit sare, 1 pahar cu apă.
Pentru garnitură: 500 g dovlecei, 2 roșii, 2 cepe, 3 ouă, 200 ml smîntînă groasă, 70 g cașcaval ras, frunze de mentă, ulei de măsline, sare, piper, 1 pahar cu lapte.

Mod de preparare: Aluatul: Se pune făina într-un castron împreună cu sarea și untul tăiat bucățele și se amestecă bine. Se adaugă apa și se frămîntă cu mîna ori cu mixerul, pînă ce se obține un aluat omogen. Se lasă să se odihnească 1/2 oră, se îmbracă o formă de tartă, se coace 10 minute și se lasă să se răcească.
Se spală dovleceii și roșiile și se curăță ceapa. Dovleceii tăiați rondele subțiri și ceapa tocată mărunt se călesc 15 minute în puțin ulei de măsline. Se sărează, se piperează, se adaugă roșiile tăiate cubulețe și menta tăiată fîșii (cu foarfeca) și se mai lasă pe foc încă 5 minute.
Într-un bol, se amestecă bine ouăle cu smîntîna, laptele și cașcavalul ras. Se pun legumele călite peste aluatul copt și răcit, se toarnă deasupra amestecul de ouă și lapte și se dă tarta încă 20 de minute la cuptor.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.