Prăjitură austriacă cu mere - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Prăjitură austriacă cu mere

Prăjitură austriacă cu mere

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 12

Ingrediente: Aluatul: 200 g unt, 200 g zahar, 3 linguri suc de lamaie, 4 oua, 300 g faina, 1 lingurita praf de copt.
Pentru umplutura: 1 kg mere dulci-acrisoare, 1 ou, 2 linguri zahar, un praf de martipan (pentru culoare), 1 lingurita amidon, 1 lingurita faina, 1/2 lingurita praf de scortisoara, 2 linguri gem de caise.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Aluatul: se amesteca untul, zaharul si sucul de lamaie, pana se obtine o crema spumoasa. Fiecare ou se sparge si se bate in parte, introducandu-se in compozitie. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca. Aluatul se toarna intr-o forma rotunda de prajituri, unsa in prealabil cu putina grasime.
Se curata merele de coaja, se taie in doua, li se scot casuta si semintele si se aseaza cu partea taiata pe aluat. Se desparte oul, galbenusul se freaca spuma cu zaharul si se adauga praful de martipan. Se amesteca amidonul, faina si praful de scortisoara si se cern deasupra. Se bate albusul spuma si se introduce si el in compozitie, amestecand-o cu un tel.
Amestecul de oua cu martipan se pune peste merele din tava. Se baga prajitura la cuptor si se coace circa 50 de minute (dupa 40 de minute se acopera cu o hartie de pergament, ca sa nu-si inchida prea mult culoarea). Se scoate prajitura din tava si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Pentru garnisit, se incalzeste gemul de caise si se intinde deasupra.
10.272 vizualizări
652 tipăriri
6 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă de mere acrişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă de mere cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
6. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
7. Salată de mere cu castraveţi acri (Salate > Salate de legume)
8. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume)
9. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
10. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
11. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
12. Salată de castraveţi cu mere (Salate > Salate de legume)
13. Salată de mere şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
14. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
15. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume)
16. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
17. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
18. Prăjitură cu biscuiţi şi două creme (Dulciuri > Prăjituri)
19. Supă de mere cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Prăjitură regală cu căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
21. Prăjitură cu gem, nucă şi bezea (Dulciuri > Prăjituri)
22. Prăjitură Stela (Dulciuri > Prăjituri)
23. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
24. Mere umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Portocale cu mere şi coniac (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Mere umplute cu nuci (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Mere coapte cu dulceaţă (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Mere coapte brune (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Evantai de mere calde (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.