Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tagliatelle carbonara cu peşte afumat |
Tagliatelle carbonara cu peşte afumat
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 400 g tagliatelle (tăiţei), 200 g somon afumat tăiat cubuleţe (sau alt peşte afumat, dezosat), 2 gălbenuşuri proaspete, 200 ml frişca nebătută (sau smîntînă), 1 lingură ulei de măsline, 1 legătură mărar verde, sare, piper. Mod de preparare: Tăiaţi mărarul mai mare (cu foarfeca). Puneţi într-un castron gălbenuşurile cu frişca sau smîntîna şi amestecaţi-le bine. Încingeţi uleiul într-o tigaie şi prăjiţi în el cubuleţele de somon - la foc mic - amestecînd întruna. Fierbeţi tăiţeii al dente în apă cu sare, scurgeţi-i repede, răsturnaţi-i în castronul cu sosul de ou şi frişcă sau smîntînă şi amestecaţi-i imediat. Adăugaţi somonul prăjit, amestecaţi uşor, presăraţi-i cu mărar şi piper şi serviţi-i imediat.
4.241 vizualizări
Versiunea printabilă672 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Friptură de vacă împănată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Fripturi) 2. Supă de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 3. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne) 4. Salată de peşte cu legume (Salate > Salate cu peşte) 5. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte) 6. Peşte cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Peşte mănăstiresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 8. Penne cu somon afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Peşte cu crustă de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Rulouri de peşte cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Borş cu perişoare de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 12. Supă ardelenească de morcovi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 13. Ciorbă de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 14. Peşte pescăresc (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 17. Peşte umplut cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 18. Piftie de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 19. Peşte spadă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 20. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte) 21. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă) 22. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 23. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 24. Bucatini cu dovlecei (carbonara) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Chifteluţe din peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 26. Cartofi gratinaţi cu peşte afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 27. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 28. Peşte cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Conopidă cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Supă de fasole verde cu smântână şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) |