Sos Cumberland - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Sos Cumberland

Sos Cumberland

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 200 g marmeladă de coacăze, 300 g portocale, 300 g lămîie, 25 g muştar, 100 ml vin alb, 25 ml oţet, sare.

Mod de preparare: Se curăţa portocalele şi lămîile de coajă. Marmelada, muştarul, vinul, oţetul şi circa 6 g sare se fierb la foc domol. Se storc lămîile şi portocalele şi se adaugă zeama în sos, se mai dă în clocot şi se pasează sosul. Coaja de la o lămîie se taie julien, se fierbe circa 20 min., se scurge apa şi se adaugă la sos.
Se serveşte rece.
14.034 vizualizări
1.216 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de smântână (cald) (Sosuri > Sosuri albe)
2. Limbă cu măsline în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Păstrăvi fierţi în vin, cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Somon cu sos alb (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Cotlete de viţel sote cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Iepure cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Andive cu sos de ghimbir (Salate > Salate de legume)
8. Peşte cu sos pescador (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Rulouri din carne de viţel cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
12. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
13. Sos de usturoi şi piper (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Sos de zmeură (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
15. Ceafă gratinată cu sos special (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Sos cu fileuri de anşoa şi castraveciori (Sosuri > Sosuri cu legume)
19. Crap cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
21. Peşte cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Sos Chutney picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Creveţi Balti în sos iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
27. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
28. Şniţel cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
29. Cod alb cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Chec cu nuci şi sos Velours (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.