Peşte cu verdeţuri şi sos olandez - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Peşte cu verdeţuri şi sos olandez

Peşte cu verdeţuri şi sos olandez

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 fileuri de merluciu (a 200 g fiecare), zeama de lamaie, sare, piper, 2-3 linguri unt topit, 1 ceapa, 1 pahar de vin alb, 1 legatura ceapa verde, 50 g cascaval ras, 1 ceasca verdeata tocata (patrunjel, marar).
Pentru sosul olandez: 150 g unt, 2-3 galbenusuri, zeama de la o lamaie, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se spala fileurile de peste, se zvanta cu un servet si se stropesc cu zeama de lamaie. Apoi se sareaza, se pipereaza si se lasa 10-15 minute sa se patrunda bine. Se-ncinge untul intr-o tigaie si se caleste ceapa tocata marunt, pana ce devine sticloasa. Se adauga ceapa verde taiata rondele si se lasa si ea sa se dunstuiasca. Se sting cu vin alb, se incorporeaza sosul olandez amestecat cu cascavalul ras si se dau toate intr-un clocot. Se introduc fileurile de peste in sos si se lasa sa fiarba la foc potrivit circa 8-10 minute. Se asaza fileurile pe un platou (sau farfurie), se mai condimenteaza o data sosul, se incorporeaza verdeata tocata si se toarna peste peste. Se garniseste si se serveste imediat.
Sosul olandez se prepara astfel: se topeste 3/4 din unt pe baie de apa si se adauga galbenusurile (amestecand intruna), sarea, piperul si zeama de lamaie, picatura cu picatura (ca uleiul la maioneza). Se bate tot timpul cu telul, pana ce se-ngroasa. La sfarsit, se incorporeaza si restul de unt, continuand batutul. Nu se lasa sa fiarba.
2.172 vizualizări
656 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
11. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
12. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
14. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
18. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
20. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
21. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
26. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
28. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
29. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.