Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Fripturi » Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu

Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu

Timp de preparare: 3 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg pulpă de vită, 200 g costiţă afumată, 2 pahare mari de vin roşu sec, 4 linguri de pastă de tomate, 1 lingură de untură, 1 ceapă, 1 ţelină potrivită, 2-3 morcovi, 1/2 căpăţână de usturoi, cimbru, 2 foi de dafin, pătrunjel, ulei, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Încingeţi untura şi uleiul într-o cratiţă încăpătoare (care să poată fi pusă după aceea şi în cuptor). Adăugaţi costiţa tăiată cum doriţi (cubuleţe sau bastonaşe), ceapa şi usturoiul tocate, morcovul şi ţelina tăiate mărunt (sau date prin răzătoarea mare). Căliţi-le pe toate 2-3 min.

Puneţi şi bucata de carne, pe care va trebui să o întoarceţi pe toate părţile, până se rumeneşte un pic. Parfumaţi cu cimbru şi dafin, turnaţi vinul şi lăsaţi totul să fiarbă până când sosul scade cam la jumătate.

Adăugaţi sosul de roşii şi atâta apă caldă (sau, mai bine, supă) cât e necesară ca să acopere carnea (e bine ca vasul în care faceţi friptura să fie de dimensiuni cât de cât apropiate cu ale bucăţii de pulpă).

Puneţi capacul şi băgaţi cratiţa acoperită în cuptor, unde friptura de vită trebuie să stea, la foc mic, cam trei ore (sau până când, după cum spuneam, se topeşte în gură). În ultima jumătate de oră (cu aproximaţie, fireşte) daţi jos capacul, să se rumenească un pic.

La final, scoateţi carnea pe un platou, daţi sosul prin sită (sau mixaţi-l), puneţi-l pe aragaz să mai fiarbă niţel, reglaţi de sare şi piper, mai turnaţi un strop de vin (să se învioreze un pic parfumul), turnaţi o parte peste carnea tăiată felii nu prea subţiri (restul în sosieră), presăraţi un pic de pătrunjel.
1.167 vizualizări
373 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
7. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
8. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
11. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
13. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
14. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
16. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
17. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
18. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
19. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
21. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
22. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
23. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
25. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Vin de porumbe, agrişe, afine, coarne, mure (Băuturi > Băuturi cu vin)
27. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.