Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Friptură de vită la cuptor cu costiță și sos de vin roșu

Timp de preparare: 3 h 30 min.

Complexitate: medie

Porții: 4

Ingrediente: 1 kg pulpă de vită, 200 g costiță afumată, 2 pahare mari de vin roșu sec, 4 linguri de pastă de tomate, 1 lingură de untură, 1 ceapă, 1 țelină potrivită, 2-3 morcovi, 1/2 căpățână de usturoi, cimbru, 2 foi de dafin, pătrunjel, ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Încingeți untura și uleiul într-o cratiță încăpătoare (care să poată fi pusă după aceea și în cuptor). Adăugați costița tăiată cum doriți (cubulețe sau bastonașe), ceapa și usturoiul tocate, morcovul și țelina tăiate mărunt (sau date prin răzătoarea mare). Căliți-le pe toate 2-3 min.

Puneți și bucata de carne, pe care va trebui să o întoarceți pe toate părțile, până se rumenește un pic. Parfumați cu cimbru și dafin, turnați vinul și lăsați totul să fiarbă până când sosul scade cam la jumătate.

Adăugați sosul de roșii și atâta apă caldă (sau, mai bine, supă) cât e necesară ca să acopere carnea (e bine ca vasul în care faceți friptura să fie de dimensiuni cât de cât apropiate cu ale bucății de pulpă).

Puneți capacul și băgați cratița acoperită în cuptor, unde friptura de vită trebuie să stea, la foc mic, cam trei ore (sau până când, după cum spuneam, se topește în gură). În ultima jumătate de oră (cu aproximație, firește) dați jos capacul, să se rumenească un pic.

La final, scoateți carnea pe un platou, dați sosul prin sită (sau mixați-l), puneți-l pe aragaz să mai fiarbă nițel, reglați de sare și piper, mai turnați un strop de vin (să se învioreze un pic parfumul), turnați o parte peste carnea tăiată felii nu prea subțiri (restul în sosieră), presărați un pic de pătrunjel.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.