Portocale cu sos caramel - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Portocale cu sos caramel

Portocale cu sos caramel

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 portocale mari, 1 lamaie mai verde, 160 g zahar pudra + inca 50 g, cateva frunze de menta.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Spalati lamaia sub jetul de apa, stergeti-o, decojiti-o si taiati coaja bastonase subtiri.
Puneti intr-o craticioara 50 g zahar si 200 ml de apa, adaugati coaja de lamaie si lasati-o 15 minute pe foc mic sa se confieze.
Curatati de coaja portocalele (inclusiv de pielita alba) si taiati-le felii pe orizontala. Reconstituiti-le apoi, pe 4 farfurioare, asezand feliile una peste alta.
Turnati foarte putina apa peste zahar (doar cat sa se umezeasca), puneti-l pe foc intr-o cratita cu fundul gros si asteptati sa se caramelizeze (culoarea sa fie galbuie) fara sa amestecati, ci scuturand doar de cateva ori cratita.
Cand caramelul este gata, turnati-l intr-un firicel subtire peste portocale, presarati-le apoi cu coaja de lamaie confiata si scursa, ornati-le cu frunzulite de menta si serviti-le imediat, pentru ca zaharul caramelizat sa fie crocant.
2.334 vizualizări
385 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
6. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
7. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
10. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
12. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Supă de portocale şi morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
18. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
21. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
23. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
24. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
25. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
26. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
27. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
28. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Salată de peşte cu sos de muştar (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.