Şniţel vienez de viţel - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Şniţel vienez de viţel

Şniţel vienez de viţel

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 8

Ingrediente: 1 kg pulpă viţel, 2 ouă, 1 pahar pesmet, 1 pahar făină, 2 linguri untură.

Mod de preparare: Se taie carnea felii potrivit de groase, în curmezişul fibrelor. Se bat feliile uşor cu ciocanul de lemn. Se sărează, apoi se trec prin făină, ou bătut şi prin pesmet. Se prăjesc în tigaie, în grăsime foarte bine încinsă, la început la foc iute, apoi la foc mai domol. Şniţelul se prepară în momentul cînd trebuie servit la masă.
Se serveşte cu cartofi prăjiţi, cartofi fierţi şi opăriţi cu unt şi verdeaţă tocată mărunt, piure de cartofi sau cu diferite legume fierte şi opărite cu unt. De asemenea, se poate servi cu salată verde, salată de varză roşie, castraveţi şi gogoşari în oţet.
18.055 vizualizări
1.187 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de viţel cu mazăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Vitello tonnato (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Şniţel de viţel cu sote de legume (Mâncăruri > Fripturi)
4. Şniţel cu crustă de parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
5. Şniţel natur (Mâncăruri > Fripturi)
6. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
8. Şniţel de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
9. Escalop de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pulpă de viţel la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ciorbă de viţel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Şniţel elveţian cu caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
13. Şniţele umplute cu peşte şi caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Ragout de viţel sau miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ouă vieneze (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Pilaf de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Şniţel vienez cu lămâie (Mâncăruri > Fripturi)
22. Şniţel parizian (II) (Mâncăruri > Fripturi)
23. Compoziţie de şniţel foarte pufoasă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Şniţel de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Pasteta de ficat de viţel sau porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Şniţel în pesmet sau vienez (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pulpă de viţel friptă (Mâncăruri > Fripturi)
28. Şniţel ca la Sântana (Mâncăruri > Fripturi)
29. Şniţel polonez (Mâncăruri > Fripturi)
30. Limbă de viţel cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.