Şniţel vienez de viţel - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Şniţel vienez de viţel

Şniţel vienez de viţel

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 8

Ingrediente: 1 kg pulpă viţel, 2 ouă, 1 pahar pesmet, 1 pahar făină, 2 linguri untură.

Mod de preparare: Se taie carnea felii potrivit de groase, în curmezişul fibrelor. Se bat feliile uşor cu ciocanul de lemn. Se sărează, apoi se trec prin făină, ou bătut şi prin pesmet. Se prăjesc în tigaie, în grăsime foarte bine încinsă, la început la foc iute, apoi la foc mai domol. Şniţelul se prepară în momentul cînd trebuie servit la masă.
Se serveşte cu cartofi prăjiţi, cartofi fierţi şi opăriţi cu unt şi verdeaţă tocată mărunt, piure de cartofi sau cu diferite legume fierte şi opărite cu unt. De asemenea, se poate servi cu salată verde, salată de varză roşie, castraveţi şi gogoşari în oţet.
14.596 vizualizări
564 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Şniţele umplute cu peşte şi caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
3. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ragout de viţel sau miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pulpă de viţel la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ştrudel vienez cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
9. Pulpă de viţel friptă (Mâncăruri > Fripturi)
10. Şniţele rapide din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Vitello tonnato (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ouă vieneze (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Rulade de viţel în sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
16. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Ciorbă de viţel cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Cap de viţel cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Şniţel pane (Mâncăruri > Fripturi)
20. Ruladă de viţel cu dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
21. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Friptură cu rasol şi picior de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
23. Şniţel cu crustă de parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
24. Borş de perişoare cu carne de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Compoziţie de şniţel foarte pufoasă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Şniţele cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
27. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi)
28. Şniţele de miel (Mâncăruri > Fripturi)
29. Viţel cu usturoi şi ardei (Kelaidi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.