Piept de viţel umplut (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Fripturi » Piept de viţel umplut (II)

Piept de viţel umplut (II)

Ingrediente: 2 kg carne de vitel, un catel usturoi, o lingura pesmet, o ceapa tocata, unt, o lingurita de vin alb, sare, piper, patrunjel, 1 ou, sorici, grasime, zeama de carne.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se alege o bucata de carne de vitel de la piept. Se scot coastele cu grija, ca sa nu se ffarme carnea, tragandu-le pe rand pe fiecare. Se taie carnea pe laturi, astfel ca sa-i dam o forma dreapta, de vreo 30 cm, lungime, pe 20 cm, latime. Se introduce un cutit ascutit in partea mai lunga a pieptului, despartind carne in doua, astfel sa se formeze un fel de buzunar, lasand de celelalte trei parti carnea netaiata pe o distanta de 2 cm. Carnea taiata de pe margini, la care se mai adauga putina carne de vaca, cat sa se ajunga la 400 gr. de tocatura, si se trece prin masina de tocat. Castronul in care se va pregati umplutura, se freaca bine cu un catel de usturoi taiat in doua. Se pune carnea, o lingura plina de pesmet fin pisat, o ceapa tocata si trasa in unt, vin alb, sare, piper, putina frunza tocata de patrunjel si un ou. Se mesteca totul bine, se umple pieptul si se coase apoi cu 2-3 impunsaturi. Se apasa putin pe dinafara, astfel ca sa fie asezata umplutura. Se aseaza pe fundul unei cratite cateva bucati de sorici, cu partea groasa spre fundul cratitei, iar deasupra felii de ceapa. Se unge pieptul cu putina grasime, se aseaza in cratita, se acopera, se da la cuptor la foc potrivit. Cand totul incepe sa se rumeneasca, se pune apa sau zeama de carne, sa ajunga pana la jumatatea carnii. Se tine sa fiarba inabusit 2 ore. Cand e aproape gata, se unge cu zeama din cratita si se mai lasa putin sa capete culoare.
Se scot atele, se taie dupa ce s-a racorit putin, se serveste cu sosul din cratita scurs de grasime si cu garnitura de macaroane sau piure de legume.
2.311 vizualizări
742 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Curmale umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Choux-uri umplute cu icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Grepuri umplute cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
10. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Rulouri de şuncă umplute (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de viţel cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
25. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.