Ştrudel vienez cu mere - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Ştrudel vienez cu mere

Ştrudel vienez cu mere

Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: Pentru aluatul de ştrudel: 200 g făină, 2 linguri ulei (20 ml), 1/8 l apă calduţă, 1 vîrf de cuţit sare.
Pentru umplutură: 60 g stafide, 50 ml rom, 80 g unt, 100 g pesmet alb, 110 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 1 kg mere acrişoare, 50 g nuca zdrobită, 1 linguriţă scortişoară, coaja rasă de la 1/2 lămîie.
În plus: 150 g unt topit, zahăr farin pentru pudrat.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se frămîntă aluatul: Se pun într-un castron făina, uleiul, apa şi sarea şi se amestecă pînă ce se obţine o masă omogenă. Apoi se scoate aluatul şi se frămîntă cu mîna, pînă ce devine neted şi se desprinde de pe planşetă. Se adună, se face o sferă, se unge cu ulei, se bagă sub un vas încins şi se lasă să se odihnească circa o oră.
Se rumeneşte pesmetul: Se înmoaie stafidele în rom circa 20 de minute. Se topeşte untul într-o tigaie, se adaugă pesmetul şi 10 g de zahăr şi se rumenesc, amestecînd întruna. Apoi se scot pe o farfurie şi se lasă să se răcească.
Se prepară umplutura: Se spală merele, se curăţă de coajă şi se taie în opt. Se îndepărtează partea lemnoasă şi seminţele şi se taie (pe lat) felioare subţiri. Se pun într-un castron şi se adaugă stafidele înmuiate şi nucile zdrobite. Se amestecă restul de zahăr cu scortişoara şi, împreună cu coaja de lămîie, se încorporează în umplutura de mere şi stafide.
Se întinde aluatul cu sucitorul: Se presară cu un strat subţire de făină un şervet mare de bucătărie. Se apasă puţin sfera de aluat, apoi se aşează pe şervetul înfăinat şi se întinde cu sucitorul pînă ce se obţine un dreptunghi de circa 50x40 cm.
Se întinde aluatul cu mîna: Se prinde aluatul pe dedesubt cu dosul palmelor înfăinate şi se întinde cu grijă dinspre mijloc spre exterior, pînă ce dreptunghiul măsoară circa 60x45 cm. Este suficient de subţire atunci cînd se vede prin el modelul de pe ştergar.
Se aşează umplutura: Se unge (cu o pensulă) aluatul întins cu puţin unt topit şi se presară peste el pesmetul rumenit, lăsîndu-se de jur-împrejur o margine liberă de circa 2 cm. Apoi se întinde pe toată suprafaţa umplutura de mere cu stafide.
Se rulează ştrudelul: Se încinge cuptorul la 200 grade C. Cu ajutorul şervetului, se rulează ştrudelul, începand din capătul mai îngust pînă la mijloc. Se îndoaie spre interior marginile fără umplutură, pentru ca aceasta să nu iasă, se apasă puţin cu palmele şi se rulează apoi pînă la capăt.
Se unge cu unt: Se aşează ştrudelul pe o tavă unsă şi se unge cu jumătate din untul (topit) rămas. Se dă la cuptor şi se coace aproximativ o oră. Se scoate, se unge cu restul de unt, se lasă să se răcească circa 15 minute şi se pudrează cu zahăr farin.
38.305 vizualizări
1.691 tipăriri
33 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă de mere acrişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă de mere cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
6. Salată de mere cu castraveţi acri (Salate > Salate de legume)
7. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume)
8. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
9. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
10. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
11. Salată de castraveţi cu mere (Salate > Salate de legume)
12. Salată de mere şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
13. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
14. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume)
15. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
16. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
17. Supă de mere cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Supă vieneză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Mere umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Portocale cu mere şi coniac (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Mere umplute cu nuci (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Mere coapte cu dulceaţă (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Mere coapte brune (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Evantai de mere calde (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Mere desert (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Salată de mere şi portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Mere la cuptor (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Sos de mere (Sosuri > Sosuri cu legume)
30. Compot de mere (Conserve de fructe > Compoturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.