Miel Lancashire - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Miel Lancashire

Miel Lancashire

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 2 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 cotlete de miel (ceafa sau piept) groase de 2,5 cm, 1/4 ceasca faina, 45 g ulei sau unt, 2 cepe mari tocate, 2 tulpine de telina taiate rondele, 1 pastarnac mare curatat si taiat marunt, 1 3/4 ceasca supa concentrata de pui (Knorr+apa), 200 g ciuperci taiate felii, 1/2 lingurita piper alb, sare, 2 lingurite ierburi aromate uscate (cimbru, rozmarin), 1-2 linguri sos Worcester (din comert), 4 cartofi mijlocii (nesfaramiciosi) curatati si taiati felii subtiri.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 160 grade C. Se unge cu unt sau cu ulei un vas de Jena mai mare, se curata cotletele, se dau prin faina (care se pastreaza) si se prajesc in grasimea incinsa intr-o tigaie, pana ce devin aramii pe ambele parti. Apoi se scot si se aseaza in vasul de Jena. In tigaie, se calesc ceapa, telina si pastarnacul, se scot si se pun peste cotlete. Urmeaza faina, care se prajeste si ea, amestecand intruna, pana ce se rumeneste bine. Se stinge cu zeama de carne, turnata putin cate putin si se amesteca in continuare pana ce incepe sa fiarba. Se adauga ciupercile, piperul, sarea, ierburile aromate si sosul Worcester, se lasa sa fiarba incet 10 minute si se toarna peste cotlete. Deasupra se asaza feliile de cartofi (suprapuse) in asa fel incat sa acopere perfect carnea si legumele. Se baga - cu capac - in cuptorul incins si se lasa o ora si 15 minute. Se ia capacul si se mai lasa 30 de minute ca sa se rumeneasca cartofii si sa devina crocanti.
4.940 vizualizări
1.036 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pulpă de miel cu salvie şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pulpă de miel la cuptor umplută cu legume mexicane (Mâncăruri > Fripturi)
3. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
5. Coşuleţe cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Drob de miel (Cighir) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Angemacht de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Şniţele de miel (Mâncăruri > Fripturi)
10. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi)
11. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Miel Dijonnaise (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pulpă de miel umplută (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pulpă de miel a la Tino (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Muşchi de miel cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
18. Sote de miel cu curry şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Miel cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
21. Miel mongolez (Mâncăruri > Fripturi)
22. Friptură de miel împănată (Mâncăruri > Fripturi)
23. Miel cu iaurt (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Friptură de miel învelită (Mâncăruri > Fripturi)
26. Mâncare de miel cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Friptură de miel la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
28. Tocană de miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.