Miel Lancashire - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Miel Lancashire

Miel Lancashire

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 2 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 cotlete de miel (ceafa sau piept) groase de 2,5 cm, 1/4 ceasca faina, 45 g ulei sau unt, 2 cepe mari tocate, 2 tulpine de telina taiate rondele, 1 pastarnac mare curatat si taiat marunt, 1 3/4 ceasca supa concentrata de pui (Knorr+apa), 200 g ciuperci taiate felii, 1/2 lingurita piper alb, sare, 2 lingurite ierburi aromate uscate (cimbru, rozmarin), 1-2 linguri sos Worcester (din comert), 4 cartofi mijlocii (nesfaramiciosi) curatati si taiati felii subtiri.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 160 grade C. Se unge cu unt sau cu ulei un vas de Jena mai mare, se curata cotletele, se dau prin faina (care se pastreaza) si se prajesc in grasimea incinsa intr-o tigaie, pana ce devin aramii pe ambele parti. Apoi se scot si se aseaza in vasul de Jena. In tigaie, se calesc ceapa, telina si pastarnacul, se scot si se pun peste cotlete. Urmeaza faina, care se prajeste si ea, amestecand intruna, pana ce se rumeneste bine. Se stinge cu zeama de carne, turnata putin cate putin si se amesteca in continuare pana ce incepe sa fiarba. Se adauga ciupercile, piperul, sarea, ierburile aromate si sosul Worcester, se lasa sa fiarba incet 10 minute si se toarna peste cotlete. Deasupra se asaza feliile de cartofi (suprapuse) in asa fel incat sa acopere perfect carnea si legumele. Se baga - cu capac - in cuptorul incins si se lasa o ora si 15 minute. Se ia capacul si se mai lasa 30 de minute ca sa se rumeneasca cartofii si sa devina crocanti.
5.047 vizualizări
1.054 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Frigărui din miel dobrogean (Mâncăruri > Fripturi)
2. Tocană de miel cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Cotlete de miel cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pulpă de miel marinată cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi)
7. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Tocană de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Pulpă de miel a la Tino (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Drob de miel (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Cotlete de miel marinate (Mâncăruri > Fripturi)
16. Miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
17. Ciulama de miel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pulpă de miel cu gutui (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pulpă de miel cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
21. Friptură de miel la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
22. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi)
23. Cotlet de miel umplut cu spanac (Mâncăruri > Fripturi)
24. Miel mongolez (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ciorbă de miel a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Friptură de miel învelită (Mâncăruri > Fripturi)
29. Miel cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Miel cu muştar (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.