Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Miel Lancashire |
Miel Lancashire
Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 2 h 20 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 8 cotlete de miel (ceafa sau piept) groase de 2,5 cm, 1/4 ceasca faina, 45 g ulei sau unt, 2 cepe mari tocate, 2 tulpine de telina taiate rondele, 1 pastarnac mare curatat si taiat marunt, 1 3/4 ceasca supa concentrata de pui (Knorr+apa), 200 g ciuperci taiate felii, 1/2 lingurita piper alb, sare, 2 lingurite ierburi aromate uscate (cimbru, rozmarin), 1-2 linguri sos Worcester (din comert), 4 cartofi mijlocii (nesfaramiciosi) curatati si taiati felii subtiri. Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 160 grade C. Se unge cu unt sau cu ulei un vas de Jena mai mare, se curata cotletele, se dau prin faina (care se pastreaza) si se prajesc in grasimea incinsa intr-o tigaie, pana ce devin aramii pe ambele parti. Apoi se scot si se aseaza in vasul de Jena. In tigaie, se calesc ceapa, telina si pastarnacul, se scot si se pun peste cotlete. Urmeaza faina, care se prajeste si ea, amestecand intruna, pana ce se rumeneste bine. Se stinge cu zeama de carne, turnata putin cate putin si se amesteca in continuare pana ce incepe sa fiarba. Se adauga ciupercile, piperul, sarea, ierburile aromate si sosul Worcester, se lasa sa fiarba incet 10 minute si se toarna peste cotlete. Deasupra se asaza feliile de cartofi (suprapuse) in asa fel incat sa acopere perfect carnea si legumele. Se baga - cu capac - in cuptorul incins si se lasa o ora si 15 minute. Se ia capacul si se mai lasa 30 de minute ca sa se rumeneasca cartofii si sa devina crocanti.
4.806 vizualizări
Versiunea printabilă996 tipăriri 4 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne) 2. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi) 3. Mâncare de miel cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Supă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 6. Friptură de miel (Mâncăruri > Fripturi) 7. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Miel cu muştar (Mâncăruri > Fripturi) 9. Miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi) 11. Pulpă de miel cu busuioc (Mâncăruri > Fripturi) 12. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 13. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 14. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 16. Pulpă de miel la cuptor umplută cu legume mexicane (Mâncăruri > Fripturi) 17. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 18. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 19. Ficat şi rinichi de miel (Mâncăruri > Fripturi) 20. Miel cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi) 21. Miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Ciulama de miel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Miel cu iaurt (Mâncăruri > Fripturi) 26. Ragout de viţel sau miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi) 28. Sote de miel cu curry şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 30. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) |