Miel Lancashire - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Miel Lancashire

Miel Lancashire

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 2 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 cotlete de miel (ceafa sau piept) groase de 2,5 cm, 1/4 ceasca faina, 45 g ulei sau unt, 2 cepe mari tocate, 2 tulpine de telina taiate rondele, 1 pastarnac mare curatat si taiat marunt, 1 3/4 ceasca supa concentrata de pui (Knorr+apa), 200 g ciuperci taiate felii, 1/2 lingurita piper alb, sare, 2 lingurite ierburi aromate uscate (cimbru, rozmarin), 1-2 linguri sos Worcester (din comert), 4 cartofi mijlocii (nesfaramiciosi) curatati si taiati felii subtiri.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 160 grade C. Se unge cu unt sau cu ulei un vas de Jena mai mare, se curata cotletele, se dau prin faina (care se pastreaza) si se prajesc in grasimea incinsa intr-o tigaie, pana ce devin aramii pe ambele parti. Apoi se scot si se aseaza in vasul de Jena. In tigaie, se calesc ceapa, telina si pastarnacul, se scot si se pun peste cotlete. Urmeaza faina, care se prajeste si ea, amestecand intruna, pana ce se rumeneste bine. Se stinge cu zeama de carne, turnata putin cate putin si se amesteca in continuare pana ce incepe sa fiarba. Se adauga ciupercile, piperul, sarea, ierburile aromate si sosul Worcester, se lasa sa fiarba incet 10 minute si se toarna peste cotlete. Deasupra se asaza feliile de cartofi (suprapuse) in asa fel incat sa acopere perfect carnea si legumele. Se baga - cu capac - in cuptorul incins si se lasa o ora si 15 minute. Se ia capacul si se mai lasa 30 de minute ca sa se rumeneasca cartofii si sa devina crocanti.
4.929 vizualizări
1.033 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
2. Sote de miel cu curry şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi)
4. Cotlet de miel umplut cu spanac (Mâncăruri > Fripturi)
5. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
8. Supă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ciorbă de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Coşuleţe cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
15. Cotlete de miel cu mentă (Mâncăruri > Fripturi)
16. Miel cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Miel cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Friptură de miel împănată (Mâncăruri > Fripturi)
19. Miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pulpă de miel cu fasole (Mâncăruri > Fripturi)
21. Drob de miel cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Pulpă de miel umplută (Mâncăruri > Fripturi)
23. Friptură de miel cu slănină la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
24. Cotlete de miel cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi)
25. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Miel cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Miel mongolez (Mâncăruri > Fripturi)
29. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Miel cu iaurt (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.