Miel Lancashire - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Miel Lancashire

Miel Lancashire

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 2 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 cotlete de miel (ceafa sau piept) groase de 2,5 cm, 1/4 ceasca faina, 45 g ulei sau unt, 2 cepe mari tocate, 2 tulpine de telina taiate rondele, 1 pastarnac mare curatat si taiat marunt, 1 3/4 ceasca supa concentrata de pui (Knorr+apa), 200 g ciuperci taiate felii, 1/2 lingurita piper alb, sare, 2 lingurite ierburi aromate uscate (cimbru, rozmarin), 1-2 linguri sos Worcester (din comert), 4 cartofi mijlocii (nesfaramiciosi) curatati si taiati felii subtiri.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 160 grade C. Se unge cu unt sau cu ulei un vas de Jena mai mare, se curata cotletele, se dau prin faina (care se pastreaza) si se prajesc in grasimea incinsa intr-o tigaie, pana ce devin aramii pe ambele parti. Apoi se scot si se aseaza in vasul de Jena. In tigaie, se calesc ceapa, telina si pastarnacul, se scot si se pun peste cotlete. Urmeaza faina, care se prajeste si ea, amestecand intruna, pana ce se rumeneste bine. Se stinge cu zeama de carne, turnata putin cate putin si se amesteca in continuare pana ce incepe sa fiarba. Se adauga ciupercile, piperul, sarea, ierburile aromate si sosul Worcester, se lasa sa fiarba incet 10 minute si se toarna peste cotlete. Deasupra se asaza feliile de cartofi (suprapuse) in asa fel incat sa acopere perfect carnea si legumele. Se baga - cu capac - in cuptorul incins si se lasa o ora si 15 minute. Se ia capacul si se mai lasa 30 de minute ca sa se rumeneasca cartofii si sa devina crocanti.
4.942 vizualizări
1.036 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cotlete de miel cu mentă (Mâncăruri > Fripturi)
2. Ragout de viţel sau miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pulpă de miel cu fasole (Mâncăruri > Fripturi)
5. Mâncare de miel cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Costiţe de miel în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
7. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Tort de clătite cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Muşchi de miel cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
11. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
13. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
14. Tocană de miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Miel cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pulpă de miel cu ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
17. Cotlete de miel marinate (Mâncăruri > Fripturi)
18. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Friptură de miel la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
20. Coşuleţe cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Miel cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
22. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Ciorbă de miel a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pulpă de miel cu busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
27. Ciorbă de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciulama de miel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
30. Miel mongolez (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.