Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Miel Lancashire |
Miel Lancashire
Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 2 h 20 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 8 cotlete de miel (ceafa sau piept) groase de 2,5 cm, 1/4 ceasca faina, 45 g ulei sau unt, 2 cepe mari tocate, 2 tulpine de telina taiate rondele, 1 pastarnac mare curatat si taiat marunt, 1 3/4 ceasca supa concentrata de pui (Knorr+apa), 200 g ciuperci taiate felii, 1/2 lingurita piper alb, sare, 2 lingurite ierburi aromate uscate (cimbru, rozmarin), 1-2 linguri sos Worcester (din comert), 4 cartofi mijlocii (nesfaramiciosi) curatati si taiati felii subtiri. Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 160 grade C. Se unge cu unt sau cu ulei un vas de Jena mai mare, se curata cotletele, se dau prin faina (care se pastreaza) si se prajesc in grasimea incinsa intr-o tigaie, pana ce devin aramii pe ambele parti. Apoi se scot si se aseaza in vasul de Jena. In tigaie, se calesc ceapa, telina si pastarnacul, se scot si se pun peste cotlete. Urmeaza faina, care se prajeste si ea, amestecand intruna, pana ce se rumeneste bine. Se stinge cu zeama de carne, turnata putin cate putin si se amesteca in continuare pana ce incepe sa fiarba. Se adauga ciupercile, piperul, sarea, ierburile aromate si sosul Worcester, se lasa sa fiarba incet 10 minute si se toarna peste cotlete. Deasupra se asaza feliile de cartofi (suprapuse) in asa fel incat sa acopere perfect carnea si legumele. Se baga - cu capac - in cuptorul incins si se lasa o ora si 15 minute. Se ia capacul si se mai lasa 30 de minute ca sa se rumeneasca cartofii si sa devina crocanti.
4.677 vizualizări
Versiunea printabilă964 tipăriri 4 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Şniţele de miel (Mâncăruri > Fripturi) 2. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 3. Drob de miel (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne) 4. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi) 5. Tocană de miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Tort de clătite cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne) 8. Friptură de miel cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi) 9. Friptură de miel cu slănină la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 10. Cotlet de miel umplut cu spanac (Mâncăruri > Fripturi) 11. Miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Costiţe de miel în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi) 13. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Pulpă de miel umplută cu verdeaţă proaspătă (Mâncăruri > Fripturi) 15. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi) 16. Ciorbă de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 17. Drob de miel (III) (Aperitive > Aperitive cu carne) 18. Miel Dijonnaise (Mâncăruri > Fripturi) 19. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. File de miel cu bruschetta (Mâncăruri > Fripturi) 21. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Miel cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Pulpă de miel cu gutui (Mâncăruri > Fripturi) 24. Ciorbă de miel a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 25. Miel cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) 26. Miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 27. Coşuleţe cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne) 28. Miel cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Pulpă de miel la cuptor umplută cu legume mexicane (Mâncăruri > Fripturi) |