Gogoşari muraţi munteneşti - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Gogoşari muraţi munteneşti

Gogoşari muraţi munteneşti

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 10 kg gogoşari, 1 legătură frunze de ţelină, mărar uscat, 9 foi de dafin, 3 pachete mici boabe de piper, 3 pachete mici boabe de muştar, 3 rădăcini de hrean, 1 kg zahăr sau 1 borcan de 200 ml cu miere,1 l oţet, 9 linguri sare de bucătărie.

Mod de preparare: Se spală bine gogoşarii şi se curăţă, se îndepărtează coceanul şi toate seminţele şi se se taie felii potrivite, cu lătime de 3 cm.

Feliile de gogoşari se aşează într-o oală de 10 l, în straturi de 10 cm grosime. Peste fiecare, strat se presară parte din zahăr sau 2-3 linguri cu miere şi 2 linguri cu sare de bucătărie. La sfârşit, se toarnă tot oţetul.

Oala astfel pregătită cu felii în straturi se acoperă cu un capac şi se lasă la rece, în cămară, până a doua zi (cam 24 ore), când vom constata că gogoşarii au lăsat atâta zeamă cât să-i acopere.

A doua zi, se aşează gogoşarii în 3 borcane de câte 3 l care au fost bine spălate şi sterilizate la cuptor. Se adaugă celelalte ingrediente: foi de ţelină la fundul borcanului şi deasupra, foi de dafin (cam 3 la fiecare borcan) şi felii de hrean la margine, aşa încât să constituie un ornament ce se vede prin borcan, boabe de piper, câte un pacheţel la fiecare borcan, puse printre straturi alături de boabele de muştar.

După ce s-au aşezat, cu grijă să nu fie nici prea îndesaţi şi nici prea afânaţi, se toarnă soluţia care a rămas în oală peste ei, se mai pun frunze de ţelină şi beţele de mărar uscat, se lasă în cămară până a doua zi să scadă lichidul după ce ies bulele de aer.

După o altă zi, se completează lichidul din ceea ce a rămas cu o zi înainte, se pune capacul metalic ermetic peste borcane sau se leagă foarte strâns cu celofan şi se pun în cămară, la loc rece, la 16-18 grade C.
7.529 vizualizări
1.027 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gogoşari cu fasole boabe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
2. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Aperitiv de vinete şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Salată de crudităţi cu ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
5. Harbuji muraţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
6. Salată chinezească cu gogoşari, castraveţi şi conopidă (Salate > Salate de legume)
7. Gogoşari muraţi la rece (Conserve din legume, murături > Murături simple)
8. Conopidă murată (Conserve din legume, murături > Murături simple)
9. Gogoşari în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
10. Pepeni muraţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
11. Castraveţi muraţi în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
12. Salată de vinete cu gogoşari (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
13. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
14. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
15. Tocană de gogoşari pentru iarnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Salată de castraveţi muraţi (Salate > Salate de legume)
17. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Zacuscă de gogoşari cu fasole albă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Salată de gogoşari copţi (Salate > Salate de legume)
20. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Gâscă umplută cu castraveţi muraţi (Mâncăruri > Fripturi)
22. Castraveţi muraţi umpluţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată cu gogoşari pentru friptură (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
24. Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Varză murată (Conserve din legume, murături > Murături simple)
26. Pizza cu parizer, caşcaval şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Gulaş cu castraveţi muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Zacuscă de gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Ceapă murată în vin roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.