Gogoşari muraţi munteneşti - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Gogoşari muraţi munteneşti

Gogoşari muraţi munteneşti

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 10 kg gogoşari, 1 legătură frunze de ţelină, mărar uscat, 9 foi de dafin, 3 pachete mici boabe de piper, 3 pachete mici boabe de muştar, 3 rădăcini de hrean, 1 kg zahăr sau 1 borcan de 200 ml cu miere,1 l oţet, 9 linguri sare de bucătărie.

Mod de preparare: Se spală bine gogoşarii şi se curăţă, se îndepărtează coceanul şi toate seminţele şi se se taie felii potrivite, cu lătime de 3 cm.

Feliile de gogoşari se aşează într-o oală de 10 l, în straturi de 10 cm grosime. Peste fiecare, strat se presară parte din zahăr sau 2-3 linguri cu miere şi 2 linguri cu sare de bucătărie. La sfârşit, se toarnă tot oţetul.

Oala astfel pregătită cu felii în straturi se acoperă cu un capac şi se lasă la rece, în cămară, până a doua zi (cam 24 ore), când vom constata că gogoşarii au lăsat atâta zeamă cât să-i acopere.

A doua zi, se aşează gogoşarii în 3 borcane de câte 3 l care au fost bine spălate şi sterilizate la cuptor. Se adaugă celelalte ingrediente: foi de ţelină la fundul borcanului şi deasupra, foi de dafin (cam 3 la fiecare borcan) şi felii de hrean la margine, aşa încât să constituie un ornament ce se vede prin borcan, boabe de piper, câte un pacheţel la fiecare borcan, puse printre straturi alături de boabele de muştar.

După ce s-au aşezat, cu grijă să nu fie nici prea îndesaţi şi nici prea afânaţi, se toarnă soluţia care a rămas în oală peste ei, se mai pun frunze de ţelină şi beţele de mărar uscat, se lasă în cămară până a doua zi să scadă lichidul după ce ies bulele de aer.

După o altă zi, se completează lichidul din ceea ce a rămas cu o zi înainte, se pune capacul metalic ermetic peste borcane sau se leagă foarte strâns cu celofan şi se pun în cămară, la loc rece, la 16-18 grade C.
7.352 vizualizări
986 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
2. Tocană de gogoşari pentru iarnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
3. Salată de vinete cu gogoşari (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
4. Gogoşari în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
5. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Castraveţi muraţi la soare (covăsiţi) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
7. Gulaş cu castraveţi muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Castraveţi muraţi umpluţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Ceapă murată în vin roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Varză murată călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu varză)
11. Salată de gogoşari copţi (Salate > Salate de legume)
12. Zacuscă de gogoşari cu fasole albă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Salată combinată cu castraveţi muraţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Gogoşari feliaţi în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
15. Ardei pişcători bulgăreşti muraţi (Conserve din legume, murături > Murături simple)
16. Piept de pui cu castraveciori muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Castraveţi muraţi în saramură (Conserve din legume, murături > Murături simple)
19. Castraveţi muraţi în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
20. Pui cu gogoşari şi rozmarin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pizza cu ciuperci şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Sos de castraveţi muraţi şi capere (Sosuri > Sosuri cu legume)
23. Castraveţi muraţi în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
24. Castraveţi muraţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Varză murată cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Salată cu gogoşari pentru friptură (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Gogoşari în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.