Gogoşari muraţi munteneşti - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Gogoşari muraţi munteneşti

Gogoşari muraţi munteneşti

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 10 kg gogoşari, 1 legătură frunze de ţelină, mărar uscat, 9 foi de dafin, 3 pachete mici boabe de piper, 3 pachete mici boabe de muştar, 3 rădăcini de hrean, 1 kg zahăr sau 1 borcan de 200 ml cu miere,1 l oţet, 9 linguri sare de bucătărie.

Mod de preparare: Se spală bine gogoşarii şi se curăţă, se îndepărtează coceanul şi toate seminţele şi se se taie felii potrivite, cu lătime de 3 cm.

Feliile de gogoşari se aşează într-o oală de 10 l, în straturi de 10 cm grosime. Peste fiecare, strat se presară parte din zahăr sau 2-3 linguri cu miere şi 2 linguri cu sare de bucătărie. La sfârşit, se toarnă tot oţetul.

Oala astfel pregătită cu felii în straturi se acoperă cu un capac şi se lasă la rece, în cămară, până a doua zi (cam 24 ore), când vom constata că gogoşarii au lăsat atâta zeamă cât să-i acopere.

A doua zi, se aşează gogoşarii în 3 borcane de câte 3 l care au fost bine spălate şi sterilizate la cuptor. Se adaugă celelalte ingrediente: foi de ţelină la fundul borcanului şi deasupra, foi de dafin (cam 3 la fiecare borcan) şi felii de hrean la margine, aşa încât să constituie un ornament ce se vede prin borcan, boabe de piper, câte un pacheţel la fiecare borcan, puse printre straturi alături de boabele de muştar.

După ce s-au aşezat, cu grijă să nu fie nici prea îndesaţi şi nici prea afânaţi, se toarnă soluţia care a rămas în oală peste ei, se mai pun frunze de ţelină şi beţele de mărar uscat, se lasă în cămară până a doua zi să scadă lichidul după ce ies bulele de aer.

După o altă zi, se completează lichidul din ceea ce a rămas cu o zi înainte, se pune capacul metalic ermetic peste borcane sau se leagă foarte strâns cu celofan şi se pun în cămară, la loc rece, la 16-18 grade C.
7.248 vizualizări
969 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Castraveţi muraţi în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
2. Gogoşari feliaţi în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
3. Gâscă umplută cu castraveţi muraţi (Mâncăruri > Fripturi)
4. Castraveţi muraţi la soare (covăsiţi) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
5. Pizza cu ciuperci şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Aperitiv de vinete şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Conopidă murată (Conserve din legume, murături > Murături simple)
8. Salată cu gogoşari pentru friptură (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
9. Zacuscă de ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Gogoşari cu fasole boabe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
11. Ceapă murată în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
12. Gogoşari în oţet cu muştar (Conserve din legume, murături > Murături simple)
13. Gulaş cu castraveţi muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ardei graşi (gogoşari) umpluţi cu varză albă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
15. Harbuji muraţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
16. Piept de pui cu castraveciori muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Gogoşari umpluţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
18. Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Salată de gogoşari copţi (Salate > Salate de legume)
20. Castraveţi muraţi umpluţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Sos de castraveţi muraţi şi capere (Sosuri > Sosuri cu legume)
22. Pepeni muraţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
23. Gogoşari cu ghebe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
24. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
25. Ceapă murată în vin roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Zacuscă de gogoşari cu fasole albă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Omletă cu gogoşari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Salată chinezească cu gogoşari, castraveţi şi conopidă (Salate > Salate de legume)
30. Castraveţi muraţi în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.